INDÚSTRIA

Ercros aplicarà un ERO per a 150 treballadors de Flix i Vila-seca

La companyia tancarà les plantes de producció de clor amb mercuri d'aquestes instal·lacions i invertirà 53 milions en altres produccions

2
Es llegeix en minuts
MAX JIMÉNEZ BOTÍAS / BARCELONA

La prohibició per part de la Unió Europea (UE) de la producció de clor amb tecnologia de mercuri a partir del 2018 obliga Ercros a tancar les plantes que apliquen aquestes tecnologies a Flix i Vila-seca I. Com a conseqüència, la companyia que presideix Antoni Zabalza plantejarà un expedient de regulació d’ocupació (ERO) que afectarà uns 150 treballadors.

    La majoria d’aquests llocs de treball pertanyen a la planta de producció de clor de Flix –que es realitza mitjançant la tecnologia prohibida– i representen 75 llocs de treball sobre un total de 120. 60 llocs de treball més correspondran a les instal·lacions de Vila-seca. «Plantejarem trasllats interns dins del grup, però tindran un impacte mínim en l’ajust», va comentar Zabalza en una roda de premsa. 

    El grup, en tot cas, es planteja mantenir la producció de clor en les actuals condicions fins a finals del 2017, quan expira el període previst per eliminar aquesta producció. Ercros portarà a terme inversions de 53,7 milions d’euros entre el 2016 i el 2020 per reorganitzar l’activitat de la companyia i aconseguir a finals del 2018 un resultat brut d’explotació (ebitda) de 48 milions d’euros.

   

La Companyia química es proposa  reduir la capacitat de producció de clor en un 56%

 Amb aquest pla, Ercros reduirà la capacitat en la producció de clor des de les 298.000 tones anuals a les 130.000 tones de clor produït mitjançant tecnologia de membrana, el nivell contaminant de la qual és pràcticament nul. Després de l’aplicació del pla d’ajust, Ercros haurà reduït la capacitat de producció de clor en un 56%. «El canvi tecnològic comportarà una important reducció del consum elèctric, que representa una part important dels costos de producció», segons va destacar Zabalza.

Actius farmacèutics    

Notícies relacionades

La companyia es plantejarà apuntalar el creixement potencial de les altres àrees d’activitat. Entre elles, la de principis actius farmacèutics, gràcies a l’increment de la producció que suposarà l’entrada en funcionament d’una planta de fàrmacs estèrils. Així mateix augmentarà la capacitat de la planta de pastilles de clor per a piscines. En l’activitat de plàstics es proposa la recuperació de la producció de PVC prèvia a la crisi amb la incorporació de nous productes en fase de desenvolupament.

    Ercros compta amb una plantilla de 1.391 persones en 11 fàbriques. En l’exercici del 2015 va registrar uns ingressos de 627 milions d’euros i un resultat de 7,24 milions d’euros. Després de portar a terme el pla d’ajust i les inversions, el grup es proposa mantenir els ingressos al voltant dels 600 milions d’euros, segons Zabalza.