ACOMIADAMENT DE TOTS ELS EMPLEATS

Els treballadors de Delphi ratifiquen el tancament de la planta de Sant Cugat

La decisió s'ha aprovat per àmplia majoria a l'espera de conèixer un pla d'industrialització de la fàbrica

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SANT CUGAT DEL VALLÈS

Delphi posarà finalment punt final a 57 anys d'història a Sant Cugat del Vallès. La plantilla ha aprovat amb un 78,3% dels vots l'acord entre el comitè d'empresa i la direcció per aplicar l'expedient de regulació d'ocupació que afectarà tota la plantilla tota la plantilla al llarg d'aquest any. La mesura suposarà l'acomiadament de tots els treballadors.

El 86,3% dels 540 treballadors van participar aquest dimarts en la votació, que va comptar amb 365  vots a favor de l'acord, 80 en contra (17,2%), 19 en blanc (3,5%) i 2 de nuls (9,4%).

“Ens deixa un sabor amarg a la boca pel tancament de la planta i perquè Delphi podria haver-se esforçat més, però la plantilla ha mostrat un alt grau de responsabilitat”, explica el president del comitè d'empresa, José Antonio Morán. En aquest sentit, apunta que ara la tensió és menor al conèixer quines seran les condicions, malgrat mostrar el disgust pel tancament per una “decisió multinacional sense sentit”.

Notícies relacionades

L'acord estableix indemnitzacions de 65 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats, una paga lineal de 12.000 euros, prejubilacions a partir dels 56 anys i un conveni especial de la seguretat social per als més grans de 55. De la mateixa manera, compta amb un pla de recol·locacions en els pròxims dies per a la majoria dels treballadors, que es quedaran amb tots els actius de la planta per iniciar les negociacions amb el possible nou inversor.

Ara la voluntat és que una nova empresa es quedi amb la planta i la plantilla a partir d'un pla de reindustrialització que garanteixi la viabilitat de l'activitat al centre productiu.

Temes:

Delphi Empreses