INDÚSTRIA

La plantilla de Delphi cobrarà 65 dies a l'espera d'un inversor que eviti el tancament de l'empresa

Els sindicats assumiran un paper més actiu en la negociació del traspàs de la factoria de Sant Cugat

1
Es llegeix en minuts
ANTONI FUENTES / BARCELONA

Els 540 treballadors de la fàbrica de Delphi de Sant Cugat del Vallès rebran una de les indemnitzacions per acomiadament més elevades dels últims anys. El comitè d’empresa i la direcció del proveïdor de l’automòbil han arribat a un preacord, que ha de ser ratificat en les assemblees de treballadors, que estableix el pagament de 65 dies de sou per any de servei amb un màxim de 42 mensualitats més una quantitat lineal extra de 12.000 euros per a cada afectat. Encara que el tancament està previst per a finals d’any, els sindicats no es donen per vençuts i assumiran la recerca d’un inversor.

    El replegament industrial de Delphi li sortirà més car que els mínims legals. La indemnització acordada, que estava prèviament fixada en el conveni col·lectiu, és una quantitat molt superior al mínim legal de 20 dies de sou per any de servei amb un màxim de 12 mensualitats per a un acomiadament per causes objectives i també molt per sobre dels 33 dies (45 dies per al període fins a l’aprovació de la reforma laboral 

Notícies relacionades

el 2012) amb un màxim de 24 mensualitats de l’acomiadament improcedent. 

RECOL·LOCACIÓ

El pacte també inclou prejubilacions per als treballadors que tinguin més de 56 anys i un pla per buscar feines alternatives que permetin «la recol·locació de la majoria de l’ocupació», segons van explicar els sindicats en un comunicat del comitè. Les centrals van lamentar que no s’hagi pogut revertir la decisió de tancar una factoria amb 57 anys de trajectòria i que ha sigut víctima de la deslocalització de la producció a altres països.