MOBILE WORLD CONGRESS

Hamilton, preocupat amb els cotxes autònoms

El pilot de F-1 delecta els directius del Mobile amb una sessió d'humor i es declara un fanàtic de la tecnologia

lpedragosa32907830 barcelona 23 02 2016   conferencia en el del pilot160223195202

lpedragosa32907830 barcelona 23 02 2016 conferencia en el del pilot160223195202 / CARLOS MONTANES

2
Es llegeix en minuts
Antoni Fuentes
Antoni Fuentes

Periodista

ver +

En el congrés de mòbils en què s'ha iniciat la cursa per arribar a la nova meta de la velocitat 5G no hi podia faltar el rei de la velocitat sobre l'asfalt. El pilot de fórmula 1 de Mercedes Lewis Hamilton s'ha erigit en l'estrella del segon dia del Mobile World Congress (MWC), que se celebra a la Fira de Gran Via, en una conferència plena a vessar de directius d'empreses de telecomunicacions. Després del ple protagonitzat dilluns pel fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, l'auditori de l'MWC s'ha transformat en el pàdoc del pilot, que s'ha autoproclamat com a favorit a guanyar el nou campionat de F-1 per segon any consecutiu.      

Hamilton ha deixat per un moment els entrenaments de pretemporada que van començar dilluns al Circuit de Montmeló per competir en velocitat amb les noves xarxes de telefonia juntament amb el director tècnic de l'escuderia Mercedes, Paddy Lowe, i el president de Qualcomm, Derek Aberle, el màxim responsable que les comunicacions del monoplaça de Hamilton amb el 'pit lane' siguin ràpides i fiables. En el terreny de les comunicacions, la fórmula 1 també s'ha convertit en l'avançada per experimentar els últims avenços en tecnologia.

VÍDEOS I 'SELFIES'

Lewis Hamilton ha convertit el col·loqui en un espectacle en què ha mostrat els seus dots com a humorista i monologuista. El campió de fórmula 1 s'ha mostrat preocupat amb els avenços d'empreses com Qualcomm a tenir a punt el cotxe de conducció autònoma. "Això em pot deixar sense feina. Per sort, crec que encara no estan investigant per tenir un cotxe de carreres sense conductor", ha fet broma.

En una sessió interrompuda pels 'selfies', els vídeos de Snapchat i les interpel·lacions de Hamilton al públic quan reia, el pilot de Mercedes s'ha mostrat escèptic sobre el potencial de les noves tecnologies de vehicles elèctrics i híbrids per substituir "la increïble sensació de conduir un cotxe de fórmula 1, en què experimentes la força del motor". Vestit amb texans atrotinats, una dessuadora i els seus habituals tatuatges i arracadess, Hamilton s'ha guanyat el públic del Mobile i ha reivindicat el seu paper i, en general, el dels pilots de competició en resposta a l'afirmació de Paddy Lowe que el secret de l'èxit es reparteix a parts iguals entre el bòlid i l'home.

UN FANÀTIC DE LA TECNOLOGIA

Hamilton s'ha declarat com un fanàtic de la tecnologia i de les xarxes socials, com ha demostrat durant la sessió, i ha trobat a faltar disposar de més temps per fer un cop d'ull a les novetats que es poden contemplar en el congrés de mòbils. Li ha arribat a demanar permís al seu cap a l'escuderia per fer una escapadeta tecnològica. 

Notícies relacionades

El pilot ha aparegut a l'escenari de MWC al costat del cotxe amb què va vèncer la temporada passada, que ha elogiat per haver-lo impulsat fins al primer lloc del campionat. "¿Segur que és el meu cotxe? Sí, sembla que sí que ho és, no és una rèplica", ha tornat a fer broma en la sessió.

És conscient que, en certa manera, és un conillet d'índies a l'estar provant noves tecnologies que, com ha dit el president de Qualcomm, "aviat arribaran als cotxes del carrer gràcies al fet que la fórmula 1 permet accelerar la innovació". Hamilton s'ha mostrat confiat en les seves possibilitats per tornar a guanyar aquest any el títol mundial. "Tinc tot el que cal. Estic vivint el meu somni", ha dit abans de tancar la sessió gravant un vídeo que ha compartit amb els seus seguidors en les xarxes socials.