"Alexa, apaga els llums de la cuina"

Amazon posa com a exemple de la internet de les coses un assistent personal de la llar

La companyia anima els emprenedors a crear 'apps' i dispositius per connectar-los al 'núvol'

 

  / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El futur ja és aquí. O això sembla. Un assistent personal de la llar. Això és el que ha presentat Werner Vogels, vicepresident d'Amazon, en una de les conferències en el marc de la fira de 'start-ups' 4 Years from now (4YFN), que se celebra a Barcelona al mateix temps que el Mobile World Congress (MWC).

Amazon Echo, l'assistent de la llar del qual ha parlat com a exemple d'aquesta nova era de la internet de les coses, segueix les instruccions de la "forma més natural", és a dir, amb la veu, ha explicat. Per exemple: "Alexa -es diu així- apaga els llums de la cuina" o "Alexa busca alguna emissora de ràdio on sonin els Foo Fighters" o bé "Alexa, apaga la calefacció".

Aquest és un exemple de les aplicacions de la internet de les coses, més enllà de les nombroses derivades que tindrà per a la vida de les persones. Tot això és possible gràcies al fet que la informació és al núvol. "Tot l'apartat intel·ligent dels dispositius és al núvol", ha afirmat. Per aquest directiu, el verdader potencial de la internet de les coses radica a allotjar-ho tot al núvol. "Qualsevol cosa que està endollada al corrent pot estar connectada", ha sentenciat Vogels, davant un nodrit i interessat auditori que l'ha escoltat com si fos un profeta.

CREAR 'APPS' I DISPOSITIUS 

Notícies relacionades

Vogels ha animat els emprenedors a crear dispositius i 'apps' que es puguin connectar al núvol, que poden guanyar un enorme potencial connectats al servei de la seva companyia, Amazon Web Services (AWS). Un dels exemples que ha posat són uns mitjons que transmeten informació sobre la temperatura i altres variables que afecten els peus o una nevera que detecta que li falten, per exemple, ous, i que ho anota directament en una llista de la compra.  

Durant la seva conferència ha pronosticat que, més d'hora que tard, tots els dispositius i electrodomèstics estaran connectats, i això canviarà la vida quotidiana de les persones. A més, ha dit, molts dispositius ofereixen prestacions que fa 10 anys ni existien i, a l'estar al núvol i interconnectats, els serveis i productes es poden actualitzar constantment perquè la demanda és cada vegada més exigent. Ha posat el cotxe com a exemple de plataforma "constantment actualitzada". "Qui no ho faci així es queda fora", ha sentenciat.