AJUST LABORAL

Sacyr negocia un ERO que pot afectar 420 treballadors

La firma argumenta la baixa activitat constructora a Espanya com a raó per a les retallades de personal

1
Es llegeix en minuts

Sacyr ha presentat oficialment als seus treballadors l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que portarà a terme en el seu negoci de construcció a Espanya, de manera que així inicia el període de negociació amb els sindicats, segons va informar el grup. L'ajust afectarà entre el 25% i el 30% de la seva plantilla de 1.400 treballadors, això és, entre 350 i 420 empleats.

La companyia que presideix Manuel Manrique va reconèixer fa unes setmanes la seva intenció de plantejar un ERO a Sacyr Construcción Espanya, una mesura que atribueix a la caiguda que l'activitat constructora ve registrant al país en els últims anys. Sacyr va assegurar llavors que fins ara ha afrontat aquest descens del negoci amb mesures com la recol·locació de treballadors en obres internacionals o en altres divisions del grup, com concessions o serveis.

No obstant, el grup va indicar que el continu descens del negoci constructor en el mercat domèstic i la falta de perspectives de millora l'han obligat a plantejar l'ajust de plantilla a través d'un ERO. Segons les seves dades, Sacyr Construcción Espanya acumula un descens de facturació del 80% en els últims cinc anys.

Notícies relacionades

Amb aquesta reducció de plantilla, Sacyr se suma a altres grans constructores cotitzades, com FCC i Acciona, que també van abordar ajustos a Espanya per afrontar la crisi. També van fer reduccions de personal Isolux i Comsa.

En el cas de Sacyr, el grup du a terme aquest ERO mentre aborda una nova estratègia de creixement el 2020 centrada en el reforç de la seva expansió internacional i l'impuls de nous negocis, com són la construcció industrial i l'enginyeria.

Temes:

Empreses