COMPONENTS

La Generalitat demana a Delphi que endarrereixi la presentació de l'ERO a Sant Cugat

Diverses empreses estarien interessades a ocupar la planta vallesana i demanen temps per negociar

tfuentes10723917 barcelona   08 06 2009   economia    50 aniversari160212172943

tfuentes10723917 barcelona 08 06 2009 economia 50 aniversari160212172943 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / SANT CUGAT DEL VALLÈS

La Generalitat assegura que hi ha diverses empreses que estarien interessades a instal·lar-se a la planta que actualment ocupa Delphi Sant Cugat del Vallès i assumir-ne la plantilla. Així ho ha assegurat el secretari d'Empresa i Coneixement, Joan Aregio, que avui s'ha reunit amb els representants dels treballadors; amb el secretari de Treball, Josep Ginesta, i l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa.

Aregio ha assegurat que actualment són diverses les empreses, sense detallar-ne ni les identitats ni els sectors en què operen, que han traslladat a la Generalitat el seu interès per les instal·lacions vallesanes de Delphi. La firma va comunicar als treballadors a finals de gener la seva intenció de tancar la planta a finals d'any, amb un primer expedient de regulació d'ocupació que s'hauria d'aplicar al mes d'abril.

“Tenim opcions treballades i desenvolupades, i la petició del comitè és prioritzar la reindustrialització, la proposta que fa el comitè és raonable i de sentit comú”, assenyala Aregio. “Hi ha opcions serioses sobre la taula, però per un principi de prudència no direm quines són, hi destinem tots els nostres esforços”, afegeix, empreses que “salvarien llocs de treball i actius que actualment existeixen”.

Per un altre costat, la Generalitat no ha rebut la proposta d'expedient per part de l'empresa, i per ara es treballa únicament amb les dades facilitades pels treballadors, malgrat trobar-se en comunicació amb la firma des de fa prop d'un any. “No tenim calendari perquè ni tenim cap expedient entrat, tenim indicis que ho podrien fer en els pròxims dies”, assenyala el secretari de Treball, Josep Ginesta.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha reiterat la seva petició a l'empresa perquè endarrereixi al màxim la presentació d'aquest registre: “Volem aconseguir una entesa entre totes les parts i arribar a obtenir la reindustrialització per salvar el màxim nombre de llocs de treball possibles”, apunta Ginesta.

La planta de Delphi té una història de més de mig segle amb la ciutat de Sant Cugat, on actualment treballen prop de mig miler de persones.

Temes:

Delphi Empreses