ENERGIA

El Banc Mundial augura una caiguda més gran del preu del petroli aquest any

L'organisme va predir un cost de 51 dòlars per barril fa tres mesos; ara preveu 37 dòlars

Una refineria de petroli a Kuwait.

Una refineria de petroli a Kuwait. / EFE / RAED QUTENA

1
Es llegeix en minuts

El Banc Mundial (BM) ha reduït avui les seves previsions del preu mitjà del barril de cru a 37 dòlars per al 2016, davant els 51 dòlars calculats fa només tres mesos, a causa de l'entrada en el mercat del petroli de l'Iran i les perspectives més baixes de creixement en les economies emergents.

Això significa que a la caiguda del preu del petroli registrada el 2015, del 47%, la seguirà un descens del 27% aquest any.

"Els baixos preus del petroli i altres matèries primeres probablement es mantindran un quant temps", ha indicat John Baffes, autor principal de l'informe trimestral sobre matèries primeres del BM.

Notícies relacionades

Al reingrés de l'Iran en el mercat internacional després del final de les sancions com a conseqüència de l'acord nuclear, s'hi sumen la resistència més gran dels productors dels Estats Units a causa de la millora de la seva eficiència, l'hivern menys fred del que s'esperava a l'hemisferi nord i les febles perspectives de creixement en les principals economies emergents, ha apuntat.

La setmana passada, el petroli va finalitzar lleugerament per sobre de 30 dòlars, després d'haver arribat a 27 dòlars per barril del WTI nord-americà i el Brent europeu, la xifra més baixa des del 2003.