INDÚSTRIA

General Electric suprimirà a Europa 6.500 llocs de treball lligats a l'activitat energètica d'Alstom

L'impacte a Espanya serà de 467 empleats

El país més afectat serà Alemanya, que perdrà 1.700 contractes

32396944 60-general-electric-alstom

32396944 60-general-electric-alstom / SEBASTIEN BOZON (AFP)

2
Es llegeix en minuts
EVA CANTÓN / PARÍS

un mercat energètic en crisi és l’argument que General Electric (GE) ha posat a sobre de la taula per justificar una tisorada que comportarà la supressió d’uns 6.500 llocs de treball a Europa els pròxims dos anys. El pla de reestructuració se centra en les antigues activitats energètiques de la francesa Alstom, que el gegant nord-americà va comprar el novembre del 2015.

    El país que més acusarà la retallada serà Alemanya, on desapareixeran 1.700 llocs de treball, seguit de Suïssa, amb 1.300. A França afectarà 765 contractes, i a Espanya, 467, segons el diari gal L’Est Républicain, que va avançar la notícia confirmada posteriorment per la companyia. «El pla de reestructuració afectarà diversos països europeus i tindrà un impacte potencial sobre 6.500 dels 35.000 llocs de treball», va explicar a AFP un portaveu de l’empresa.

Els agents socials van ser informats dimarts passat del projecte empresarial durant una reunió del comitè d’empresa europeu i ahir els sindicats gals van posar el crit al cel al denunciar «un pla borsari d’acomiadaments».

«Tenim la sensació que busquen estalviar 3.000 milions de dòlars i, de cop, això es tradueix en la supressió de 10.000 llocs de treball d’aquí a finals del 2017», va dir Arnaud Séjourné, de CFE-CGC, federació que agrupa els sindicats professionals, aventurant una xifra d’acomiadaments a nivell mundial que General Electric no ha confirmat.

El representant de la CGT, Laurent Santoire, tem que l’anunci no sigui més que «la primera etapa del desmantellament» de les activitats del sector energètic d’Alstom a Europa. En concret, tem que les activitats industrials sacrificades siguin les vinculades a les centrals de carbó i calefacció.

BAIXES VOLUNTÀRIES

Notícies relacionades

El grup nord-americà, amb una branca d’energia que compta amb 65.000 treballadors a tot el món, recorda que mai ha ocultat que la reestructuració tindria repercussions en les activitats de suport, com l’àrea de recursos humans, el departament jurídic o el de comunicació. Així mateix, va detallar que la supressió d’ocupació es farà bàsicament a través de baixes voluntàries.

L’operació de compra del sector d’energia d’Alstom, la més gran en la història de General Electric, per la qual va pagar 9.700 milions d’euros, va finalitzar el 2 de novembre passat i va suposar el naixement d’una nova divisió energètica per al grup nord-americà. Alstom va passar a concentrar la seva activitat només en el transport.

Temes:

Alstom Empreses