El jutge fa seure al banc dels acusats 66 persones per les targetes black

Entre elles hi ha Blesa i Rato, que seran jutjats per administració deslleial

El togat dóna 10 dies al fiscal perquè presenti escrit d'acusació

31363464 59

31363464 59 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS/ MADRID

El jutge Fernando Andreu ha decidit fer seure al banc dels acusats Miguel Blesa, Rodrigo Rato i 64 persones més per l'ús de les targetes black a Caja Madrid i Bankia. El togat dóna un termini de 10 dies al fiscal i a les acusacions perquè presentin els seus escrits d'acusació. El magistrat imputa un delicte d'administració deslleial als exdirectius que van autoritzar aquest mitjà de pagament i un d'apropiació indeguda als exconsellers que van usar les vises per pagar despeses personals.

Notícies relacionades

El jutge sosté que en la investigació hi ha indicis racionals i fundats de criminalitat contra els membres del Consell d'Administració, de la Comissió de Control i executius de Caja de Madrid i Bankia que van rebre les targetes black, emeses sense cap suport contractual. Així mateix, sosté que ha investigat aquest cas "de forma profusa i profunda".

Per això, rebutja practicar noves diligències com li van sol·licitar diversos imputats i rebutja arxivar aquest cas per a altres set imputats. Aquest cas es va iniciar després que Bankia revelés que aquestes persones havien carregat a l'entitat les seves despeses personals per un import superior als 12 milions d'euros.