ENERGIA

El Suprem obliga a recalcular el rebut de la llum de 13 milions de clients des de l'abril del 2014

Indústria tornarà a mesurar el marge de comercialització de les elèctriques en la tarifa regulada PVPC

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri d'Indústria ha requerit a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) que elabori un informe sobre els costos per establir un nou marge de comercialització elèctric --un dels components del rebut de la llum-- després de la sentència del Tribunal Suprem que anul·la l'actual. Uns 13 milions de consumidors estan acollits a la tarifa regulada, ara anomenada Preu Voluntari al Petit Consumidor (PVPC).

Amb el nou valor que en resulti, afegeixen fonts del Ministeri d'Indústria, s'haurà de refacturar els consumidors de la tarifa regulada, l'anomenat PVPC, "en positiu o en negatiu" (segons si el nou valor és més alt o més baix que l'actual) des del moment que va entrar en vigor aquest sistema l'abril del 2014.

El marge de comercialització és la retribució que reben les empreses que subministren en la tarifa regulada PVPC. Actualment aquest marge està fixat en 4 euros a l'any per quilowatt de potència contractada, una concepte que va en el rebut juntament amb els costos regulats i el cost de l'energia.

RECURSOS D'IBERDROLA I GAS NATURAL

L'obligació de revisar-lo es produeix després de la sentència del Tribunal Suprem que, estimant en part uns recursos presentats per Iberdrola i Gas Natural Fenosa, obliga el Govern a elaborar una metodologia per calcular el marge de comercialització, segons avança el diari 'Cinco Días'.

La sentència del Suprem es limita a obligar el Govern a "regular amb precisió la metodologia de càlcul del marge de comercialització fix", i anul·la l'apartat segon de la disposició addicional vuitena del Reial Decret pel qual s'estableix aquest punt dins de la metodologia de càlcul del PVPC.

El Suprem no jutja si aquest valor resulta suficient per cobrir tots els costos derivats d'aquesta activitat de comercialització, com reclamen des del sector elèctric.

Notícies relacionades

"No és possible parlar pròpiament de suficiència o insuficiència (...) sinó que abans s'ha d'haver determinat una metodologia per a la determinació exacta d'aquest valor (...) que ha de servir per compensar els costos de comercialització, així com la remuneració raonable que pogués procedir", apunta.

El Govern ha de definir ara la metodologia per a aquest nou marge recolzat en l'informe de Competència i després l'haurà d'aprovar per reial decret.