ALTERNATIVA A SANT VALENTÍ

Alibaba bat un nou rècord de vendes el Dia del Solter

El gegant del comerç electrònic asiàtic supera els 8.700 milions en només 12 hores

2
Es llegeix en minuts

El gegant xinès del comerç electrònic Alibaba ha anunciat que a l'equador del Dia del Solter, la intensa jornada de compres 'on line' que el país celebra aquest dimecres, ha superat els 9.300 milions de dòlars en vendes (8.700 milions d'euros), i millorar el rècord que havia aconseguit el mateix dia del 2014.

A les 12.32 hora local (2.49 GMT) els portals de la firma ja havien aconseguit batre aquesta xifra, segons ha anunciat la firma fundada pel magnat Jack Ma al seu compte de Twitter.

Ja a primera hora del Dia del Solter, després de la mitjanit (16.00 GMT de dimarts), les plataformes d'Alibaba havien acollit vendes per valor de 4.000 milions de dòlars, i abans de les 8 del matí hora local (2:00 GMT de dimecres) superava les transaccions del Ciberdilluns nord-americà de l'any passat.

¿QUÈ ÉS EL DIA DEL SOLTER?

La marca consolida al Dia del Solter, una festa que va començar com una resposta a la de Sant Valentí però que Alibaba va transformar en oportunitat comercial el 2009, com la jornada de més compres massives del món, alimentades sobretot per la demanda interna xinesa però que la multinacional vol estendre a altres mercats.

El Dia del Solter se celebra a la Xina cada 11 de novembre per ser la data amb més números 1 de l'any, i encara que va néixer com un simple comentari viral als fòrums xinesos d'internet, ha sigut transformat per Alibaba i altres marques rivals del país en la jornada més important per al comerç electrònic nacional.

Durant 24 hores 50.000 marques, entre elles 5.000 d'internacionals, com Zara, Nike o Apple, ofereixen grans descomptes a través de webs com Tmall (el portal de grans marques d'Alibaba), Taobao (web de petits venedors similar a eBay) o Aliexpress, la botiga 'on line' de la multinacional per a clients a l'estranger.

S'ha de tenir en compte que Alibaba és un mer mediador d'aquestes vendes entre empreses i compradors, de manera que no tots els diners que s'aconsegueixen en aquesta jornada aniran a parar a les arques de la companyia (només se n'emporta una comissió d'entre el 0,3 i el 5 per cent, depenent del producte).

Notícies relacionades

El fundador d'Alibaba, Jack Ma, és actualment l'home més ric del gegant asiàtic i una de les 20 fortunes més grans del món.

Avui, per celebrar les seves xifres rècord, Ma farà sonar al costat del nou president d'Alibaba des d'aquest any, Daniel Zhang, la campana d'inici de la sessió de la Borsa de Nova York, on l'any passat la firma xinesa va protagonitzar l'oferta pública d'accions més gran de la història.