EMPRESES

La xinesa Alibaba debuta a la borsa de Nova York amb una pujada del 36,3%

És l'alça borsària més gran en la història dels Estats Units

Directius d’Alibaba toquen la tradicional campana per celebrar la seva estrena a la borsa de Nova York.

Directius d’Alibaba toquen la tradicional campana per celebrar la seva estrena a la borsa de Nova York. / AP / BEN HIDER

1
Es llegeix en minuts

EUROPA PRESS / MADRID

Les accions de la companyia xinesa de comerç electrònic Alibaba han debutat aquest divendres a la borsa de Nova York amb un fort repunt del 36,3%, al registrar un preu de 92,7 dòlars pels 68 dòlars fixats per a la seva sortida a borsa, la pujada més gran de la història als Estats Units.

La forta pujada amb què ha debutat el gegant xinès a la borsa de Nova York s'accelerava encara més els primers minuts de cotització, i arribava a registrar repunts superiors al 45%, que situaven el valor dels títols per sobre dels 95 dòlars.

L'empresa xinesa havia fixat dijous en 68 dòlars el preu de sortida a borsa dels seus 320,1 milions d'accions, i això li ha permès captar un total de 21.770 milions de dòlars (16.959 milions d'euros) en el seu debut borsari.

El preu fixat és el màxim del rang d'entre 66 i 68 dòlars establert dimarts passat, i que superava el previst inicialment el 5 de setembre, quan la companyia va anunciar que se situaria en un rang d'entre 60 i 66 dòlars.

Notícies relacionades

En el cas que els col·locadors exerceixin les seves opcions de compra, que poden pujar fins a 48,02 milions d'accions addicionals, Alibaba captaria en aquesta operació al voltant de 25.030 milions de dòlars (19.499 milions d'euros).

En conseqüència, la sortida a borsa de la xinesa Alibaba, que ja és la més gran dels Estats Units, es convertiria en la més gran de la història a tot el món, i superaria la d'Agricultural Bank of China i la de la companyia de targetes de crèdit Visa.