LLISTA

Amancio Ortega, home més ric del món

El fundador d'Inditex ha superat durant unes hores Bill Gates en el rànquing de la revista 'Forbes' gràcies a la pujada de les accions d'Inditex

Amancio Ortega, el febrer del 2012.

Amancio Ortega, el febrer del 2012. / Cabalar (EFE)

1
Es llegeix en minuts
OLGA GRAU / BARCELONA

Per primera vegada en la història, un empresari espanyol, Amancio Ortega, s'ha convertit en l'home més ric del món, segons la revista 'Forbes'. Aquest divendres al matí, la pujada del preu de les accions d'Inditex ha fet que la fortuna de l'empresari espanyol superés la del fundador de MicrosoftBill Gates, i el magnat dels negocis Warren Buffet. No obstant, l'obertura de la borsa als EUA ha comportat una pujada del 10% de les accions de Microsoft, i per això Gates ha recuperat el tron de l'home més ric del món.

Notícies relacionades

El rànquing de milionaris s'actualitza una vegada a l'any, però Forbes actualitza cada dia la llista en funció del valor en borsa de les accions. Forbes valorava aquest matí la fortuna d'Amancio Ortega en 79.600 milions de dòlars, uns 71.700 milions d'euros al tipus de canvi actual. Amb això, Ortega superava Bill Gates, el fundador de Microsoft, la fortuna del qual ha pujat a 78.100 milions de dòlars aquest divendres al matí davant els 64.400 milions de dòlars de Buffet. El quart home més ric és l'empresari mexicà Carlos Slim, amb una fortuna que suma 62.500 milions.

Amb l'obertura de Wall Street, les coses han canviat. Mentre que la fortuna del fundador de la multinacional espanyola, que compta amb les marques Zara, Massimo Dutti o Bershka, se situava en uns 78.700 milions de dòlars, la de Gates s'elevava als 79.400 milions.