FESTIUS

El calendari laboral del 2016 oficial per a Espanya i Catalunya inclou 12 festivitats

Els catalans sumen cinc festius locals a les festivitats comunes

1
Es llegeix en minuts

L'any 2016 tindrà 12 dies laborables que seran festius a Espanya, dels quals vuit són comuns a totes les comunitats autònomes, segons el calendari laboral elaborat per la Direcció General d'Ocupació i publicat aquest dijous pel 'Butlletí Oficial de l'Estat' ('BOE'). 

D'aquests 12 dies, set són festes comunes no substituïbles: Cap d'Any, Divendres Sant, Assumpció de la Verge, Dia de la Hispanitat, Tots Sants, Dia de la Constitució espanyola i la Immaculada Concepció.

Notícies relacionades

A més d'aquests set festius, totes les comunitats autònomes celebraran l'Epifania del Senyor (6 de gener), una de les festes espanyoles que l'Estat permet que sigui substituïda per una altra d'autonòmica. S'ha de destacar que l'any que ve cauen en diumenge la festa del Treball (1 de maig) i el dia de Nadal (25 de desembre).

Catalunya, que ja va aprovar a l'abril el Calendari laboral per al 2016, també ha declarat com a festius Sant Esteve (26 de desembre), el Dilluns de Pasqua (28 de març), el 16 de maig i el dia de Sant Joan (24 de juny).