RELLEU EN UN SALÓ

Enrique Lacalle deixa la presidència de Barcelona Meeting Point

El Consorci de la Zona Franca vendrà pisos de protecció oficial en la pròxima edició del certamen

Enrique Lacalle ens va atendreal seu despatxde la Zona Franca

Enrique Lacalle ens va atendreal seu despatxde la Zona Franca / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
MAX JIMÉNEZ BOTÍAS / BARCELONA

La principal novetat del pròxim saló immobiliari Barcelona Meeting Point (BMP) serà la sortida del president del certamen, Enrique Lacalle, que ha estat al capdavant del saló durant els seus 19 anys d'història. Lacalle ha anunciat avui que deixa la presidència --també la del saló logístic (SIL) que s'ha de celebrar al juny-- per motius personals. "Són molts anys i he tingut algun problema de salut. Vull descansar una mica", ha comentat en la roda de premsa de presentació de la pròxima edició de la fira immobiliària que se celebrarà entre el 21 i el 25 d'octubre al pavelló número 8 del recinte de Montjuïc.

Lacalle, que ha sorprès amb el seu anunci el mateix Jordi Cornet, president del Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), accionista majoritari del BMP, mantindrà la presidència del Saló de l'Automòbil de Barcelona, que es biennal, i seguirà com a conseller en el consell d'administració de la Fira. "Al desembre faré 65 anys. És moment de reduir la intensitat de la feina", ha comentat Lacalle.

Ni Lacalle ni Cornet han revelat qui substituirà el primer al capdavant dels dos salons immobiliaris, però el president del Consorci ha destacat que "hi haurà continuïtat dins de la institució", i això significa que el relleu vindrà des de dins de l'estructura del BMP, el director general del qual és Josep Maria Pons.

PROMOCIÓ RESIDENCIAL DEL CZFB

Per la seva part, Jordi Cornet ha anunciat que durant la pròxima edició del saló, l'organisme que presideix vendrà vivendes residencials. Es tracta de la primera promoció de 50 vivenda de protecció oficial dins del projecte del barri de la Marina, on el CZFB planeja portar a terme 1.300 vivendes.

Notícies relacionades

Es tracta de pisos amb una superfície mitjana de 57 metres quadrats i dues habitacions que es vendran al voltant dels 117.000 euros; amb un tipus d'interès del 2,5%, que permetrà una quota mensual de 350 euros en 35 anys.

Cornet ha assenyalat que manté converses amb l'Ajuntament de Barcelona amb el propòsit de col·laborar en el desenvolupament d'aquest barri, així com a Sant Andreu, on el Consorci preveu la construcció de 600 vivendes més, de les quals 120 seran de protecció oficial, a les antigues casernes de Sant Andreu. En total, Cornet ha assenyalat que impulsarà 1.800 vivendes, amb una gran proporció de pisos protegits.