DES DEL JULIOL DEL 2012 . ESTAFA, APROPIACIÓ INDEGUDA

'Cas Bankia': una sortida a borsa molt qüestionada

1
Es llegeix en minuts

El cas Bankia va ser el primer dels processos judicials en els quals es va veure implicat Rodrigo Rato. El juliol del 2012, el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu va admetre a tràmit les querelles de la plataforma 15MpaRato i d'UPD per la fusió de les set caixes que van donar lloc a Bankia, i la sortida a borsa d'aquesta entitat.

Notícies relacionades

Hi ha 33 directius i consellers imputats, inclòs Rato, que va ser president de Caja Madrid i, després, de Bankia (fins al maig del 2012, quan el Govern va intervenir l'entitat i hi va posar José Ignacio Goirigolzarri al capdavant). Els imputats són investigats pels presumptes delictes d'estafa, administració deslleial, apropiació indeguda, falsificació de comptes i maquinació per alterar el preu de les coses. El 20 de desembre del 2012, Rato va comparèixer davant el jutge, i va culpar José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy de la debacle de Bankia.

També s'ha inclòs en la causa la venda de participacions preferents, que va arruïnar milers d'afectats. A més, el jutge Andreu investiga el pagament de 6,2 milions del banc d'inversió Lazard a Rato el 2011. S. GUTIÉRREZ