ADÉU AL POLÈMIC EMPRESARI

Tres dècades del xou de José María Ruiz-Mateos

L'expropietari de Rumasa va elaborar el seu espectacle davant els jutjats de Madrid amb declaracions polèmiques i peculiars disfresses

Ruiz-Mateos va aparèixer davant els jutjats disfressat de Superman per fer reaccionar la justícia. / periodico

Ruiz-Mateos va aparèixer davant els jutjats disfressat de Superman per fer reaccionar la justícia.
Ruiz-Mateos va imitar Joaquín Prat quan anava a un dels seus judicis.
La famosa agressió de l’empresari Ruiz-Mateos a Boyer.
L’anunci de Dhul en què apareix José María Ruiz-Mateos.
Ruiz-Mateos apareix a l’anunci dels bombons de la seva marca Trapa.

/

1
Es llegeix en minuts

Des que el 1983 el Govern de Felipe González va expropiar l'imperi Rumasa de José María Ruiz-Mateos, l'empresari es va convertir en una autèntica estrella mediàtica i va protagonitzar alguns dels xous més memorables de la història de la televisió espanyola. 

Davant les càmeres que l'esperaven a l'entrada dels jutjats de Madrid, l'empresari es va encarregar d'elaborar el seu espectacle. Un espectacle mediàtic que ha sigut recordat i parodiat per nombrosos programes d'humor de la televisió nacional. 

Des del seu famós "'Que te pego, leche'", abans d'agredir l'aleshores Ministre d'Economia, Miguel Boyer, fins a la seva aparició davant els jutjats disfressat de Superman, després de "trucar al seu amic Clark Kent", perquè l'ajudés a fer que la justícia reaccionés. 

HABITUAL DELS PLATÓS

Notícies relacionades

A més, la reconversió del patriarca de Rumasa el va portar als platós de televisió amb el seu característic humor i la seva reivindicació continuada perquè es fes justícia. Fos com fos, el xou de Ruiz-Mateos el va caracteritzar durant els interminables anys de judicis, en què sorprenia a tothom disfressat de presidiari, alçant un taüt amb un cartell que titulava "Boyer", o parodiant Joaquín Prat amb la seva frase "'¡A jugar!'" abans d'entrar als jutjats. 

Jose María Ruiz-Mateos va trobar el seu estatus d'empresari més carismàtic davant els mitjans del país malgrat els seus deutes milionaris, ser perseguit per la justícia i ser el protagonista d'un dels pitjors escàndols econòmics d'Espanya.