TECNOLOGIA

Eurona s'adjudica el wi-fi gratuït dels aeroports d'Aena

Uns 200 milions de passatgers es podran beneficiar del servei, que multiplicarà per quatre la velocitat actual

2
Es llegeix en minuts

El Grup Eurona Telecom, que cotitza al Mercat Alternatiu Borsari (MAB), s'ha adjudicat la prestació i explotació del servei d'internet gratuït i il·limitat via wi-fi als aeroports de la xarxa d'Aena, que engloba 46 aeroports i dos heliports.

El servei, que tindrà una durada de dos anys amb possibilitat de pròrroga d'un any més, començarà a prestar-se previsiblement a partir de la tardor vinent i donarà servei a uns 200 milions de passatgers anuals, segons ha informat aquest dimecres la companyia tecnològica catalana, que no ha especificat la quantia de l'adjudicació.

Aena havia avançat que oferiria accés gratuït i il·limitat via wi-fi, amb una velocitat que multiplica per quatre l'actual en la seva xarxa, amb el nou concurs públic per a la prestació d'aquest servei als aeroports espanyols, davant el seu venciment.

El gestor aeroportuari ja va duplicar al desembre fins a 30 minuts el temps de gratuïtat del wi-fi en tots els seus aeroports de forma indefinida, doblant a més la velocitat de connexió i reduint el cost del servei Premium a 1,50 euros per hora, i Eurona oferirà, a més del servei gratuït, un servei de pagament ampliat.

VUIT MILIONS D'USUARIS EL 2014

El 2014, més de vuit milions de passatgers que van recórrer els aeroports espanyols es van connectar al servei gratuït de wi-fi.

Segons un informe de Kubi Wireless (empresa integrada al grup Eurona Telecom i adjudicatària actual de l'explotació de la connexió sense fil a Aena) el consum de wi-fi a la xarxa aeroportuària espanyola es va disparar el 2014 i va arribar al pic a l'estiu, on destaquen Madrid-Barajas (85% més) i Barcelona-el Prat (68% més). El wi-fi Premium també va créixer un 21% l'any passat.

Aquesta adjudicació situa Eurona com el primer gestor de serveis wi-fi per nombre d'aeroports a tot el món. L'operador de telecomunicacions ja comptava amb una posició de referència gràcies a la seva presència en 28 aeroports espanyols a través de Kubi Wireless, l'operadora que va adquirir el 2013, encarregada de gestionar multiconnexions en grans recintes.

Notícies relacionades

Aquest contracte reforça el creixement de la seva àrea de negoci Hotspot, que gestiona la connectivitat de la xarxa d'Aena, la xarxa wi-fi en diverses ciutats, així com en el sector hoteler, que arribarà a tenir uns ingressos de 45 milions d'euros durant els pròxims tres anys, ha destacat l'empresa tecnològica. Dins del seu Pla Estratègic Horitzó 2018, la previsió d'Eurona és que les vendes en aquesta àrea creixin un 50% el 2015, fins als 10,5 milions d'euros.

Eurona preveu tancar aquest any amb una facturació de 32,1 milions d'euros, un 28% més que el 2014, amb un resultat brut d'explotació (Ebitda) de 5,2 milions d'euros, un 97% més que en l'exercici anterior.