LA PRECAMPANYA ELECTORAL

Trenta entitats empresarials catalanes mostraran el seu suport al dret a decidir a la Pedrera

L'acte estarà presidit per Gispert i comptarà amb l'assistència de les cambres de comerç i les patronals Cecot i Pimec, però no de Foment

1
Es llegeix en minuts

Tretze cambres de comerç i 17 patronals i entitats empresarials catalanes  demostraran aquest dijous en un acte a la Pedrera de Barcelona el seu compromís amb el dret a decidir de Catalunya. Entre les organitzadores de l'acte hi ha el Consell General de Cambres de Catalunya, la Cambra de Comerç de Barcelona, FemCat, i les patronals Cecot i Pimec, que es reafirmaran en el denominat Manifest del Far (firmat el maig del 2014) de suport al Parlament.

En canvi, no s'hi ha adherit la patronal Foment del Treball, que aquest dimarts ha publicat una sèrie de recomanacions amb motiu de les eleccions catalanes del 27-S en què adverteix de la "tensió i màxima preocupació" entre els empresaris pel procés sobiranista.

L'acte de la Pedrera estarà presidit per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i comptarà amb els parlaments de Domènec Espadalé, vicepresident del Consell General de Cambres de Catalunya; i els presidents de FemCat, Ramon Carbonell; de Cecot, Antoni Abad, i de Pimec, Josep González. Està pendent de confirmar l'assistència del president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls.

Notícies relacionades

A més, hi haurà una taula rodona sobre el futur de l'economia catalana, amb la participació dels economistes Joan B. Casas, Jordi Galí, Miquel Puig i Xavier Sala-i-Martín.

En el manifest, els empresaris mostren el seu "suport incondicional" al procés iniciat pel Parlament perquè els ciutadans puguin "lliurement i democràticament expressar la seva voluntat sobre el futur del país". També es comprometen a respectar la decisió que adopti el poble de Catalunya, "sigui quina sigui", i la voluntat d'adaptar l'actuació de les seves empreses a aquesta decisió.