DISTRIBUCIÓ

Coca-Cola Iberian Partners es fusiona amb els embotelladors europeus

Sol Daurella assumirà la presidència del consell del nou embotellador, que cotitzarà a les Borses de Madrid, Amsterdam i Nova York

Els representants de les tres empreses fusionades, aquest dijous a Madrid.

Els representants de les tres empreses fusionades, aquest dijous a Madrid. / COCA COLA

1
Es llegeix en minuts

Coca-Cola Iberian Partners es fusiona amb dos embotelladors europeus per crear Coca-Cola European Partners, la principal embotelladora independent de la multinacional a nivell mundial en termes d'ingressos nets, segons ha anunciat la companyia espanyola en un comunicat.

Concretament, els embotelladors que es fusionen en aquesta operació són: Coca-Cola Iberian Partners, l'alemanya Coca-Cola Erfrischungsgetränke i Coca-Cola Enterprises, que opera a Europa occidental, encara que té seu a Atlanta.

S'estima que la nova companyia generarà uns estalvis "considerables" d'entre 350 i 375 milions de dòlars en els tres primers anys de l'operació, calculats de manera anualitzada abans d'impostos.

L'embotellador únic a Espanya, que facturarà l'impost de societats a Espanya, controlarà el 34% de la nova companyia, mentre que els accionistes de Coca-Cola Enterprises tindran una participació del 48% i The Coca-Cola Company el 18% de les accions de Coca-Cola European Partners.

Per la seva part, l'espanyola Sol Daurella assumirà la presidència del consell d'administració de la nova companyia, que cotitzarà a les borses d'Amsterdam, Nova York Madrid.

Notícies relacionades

Així, Coca-Cola Iberian Partners, que és el sisè embotellador més gran de la multinacional de refrescos al món, es converteix en un "soci estratègic" de la multinacional de begudes refrescants.

Coca-Cola Iberian Partners va tancar l'exercici 2014 amb un benefici operatiu de 311 milions d'euros i un volum de negoci de 3.010 milions d'euros.

Temes:

Sol Daurella