ACOMIADAMENT COL·LECTIU

Indra i els sindicats acorden un ERO per a 1.750 treballadors

El pacte prioritzarà les prejubilacions i les sortides voluntàries de l'empresa

Algunes centrals critiquen que el pacte no serà ratificat pels treballadors

Les oficines centrals d’Indra a Alcobendas.

Les oficines centrals d’Indra a Alcobendas.

1
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS / BARCELONA

Indra i els sindicats majoritaris (CCOO, UGT, USO i STC) van arribar ahir a un acord sobre l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que disposa, entre altres mesures, l'extinció de fins a un màxim de 1.750 llocs de treball (100 menys que els plantejats per l'empresa en un principi) durant un termini que s'acabarà el dia 31 de desembre del 2016, la qual cosa suposa aproximadament el 8% del total de la plantilla a Espanya (la majoria dels acomiadaments seran a Madrid). L'acord, no obstant, no només no ha agradat a tots els sindicats (CGT i Cobas s'hi oposen), sinó que ha aixecat crítiques entre les bases mateix de les centrals.

Segons fonts sindicals, el pacte firmat no agrada per exemple a UGT de Catalunya, que no veu amb bons ulls l'acord de la federació estatal. El mateix passa amb altres plantes del grup, que s'oposen a l'acord. Tampoc ha agradat que els treballadors no vagin a ratificar l'acord en assemblees, sinó que el preacord ja es dóna per definitiu. Així, els sindicats CGT i Cobas (23% de representació) van anunciar ahir que plantejaran una demanda col·lectiva en contra de l'acord tancat per la taula negociadora.

Notícies relacionades

VOLUNTARIETAT / El pacte, segons els sindicats majoritaris, introdueix la prejubilació en un «altíssim grau de voluntarietat» (incentivada amb 5.000 euros lineals) de treballadors a partir dels 59 anys i fins als 63, moment en el qual s'acolliran a un programa de garantia de rendes, que en funció de la seva retribució anual percebran entre un 90% i un 80% del seu salari net actual. «Així mateix, s'ha aconseguit la recol·locació de 350 treballadors, la qual cosa reduirà l'afectació de 1.750 a 1.400 afectats com a màxim», van afegir. També permetrà una indemnització de 40 dies per any treballat bruts, amb un màxim de 24 mensualitats, per als treballadors que hagin d'abandonar l'empresa.

Les accions d'Indra es van revaloritzar ahir un 8,8%.

Temes:

Empreses Indra