NOU CONTRACTE

Seat posa a prova el León per a la policia italiana

La marca mostra en un vídeo les proves de trets amb un Ak-47 i persecucions a 200 km/h

Les proves que ha passat el nou cotxe de Seat per a la policia italiana. / SEAT

1
Es llegeix en minuts
ANTONI FUENTES / BARCELONA

Les primeres unitats de la versió especial del Seat León destinada a la policia italiana ja circulen per les carreteres del país. Els 206 cotxes entregats als Carabinieri i la Polizia di Stato, que formen part d'un contracte que pot arribar als 4.000 cotxes patrulla en tres anys, han hagut de superar abans unes exigents proves de resistència d'impactes de bala, de pedres i simulacions de persecucions.

Notícies relacionades

Seat mostra en un vídeo rodat a Itàlia com el blindatge dels cotxes entregats a la policia italiana, que es coneixen com a gaseles i panteres, resisteix l'impacte dels projectils d'un fusell AK-47 i de roques de grans dimensions. A més, els cotxes provats van ser sotmesos a persecucions a més de 200 quilòmetres per hora i a proves de durabilitat que van incloure 100.000 operacions d'obertura i tancament de portes i 30.000 quilòmetres de recorregut de forma continuada amb les úniques parades per repostar i rellevar els conductors.

El vehicle destinat a la policia italiana és el León cinc portes equipat amb l'esportiu motor 2.0 TDI de 150 CV,  pneumàtics especials amb reglatges de suspensió adaptats. Els vehicles fabricats a la planta de Seat a Martorell són enviats posteriorment a la ciutat italiana de Chivasso, on l'empresa Nuova Carrozzeria Torinese porta a terme les adaptacions exigides per la policia.