VIDEOJOCS

Mor el president de Nintendo, Satoru Iwata

Entre els èxits comercials de la seva gestió destaquen la consola domèstica Wii i la portàtil Nintendo DS

1
Es llegeix en minuts

El president Nintendo, Satoru Iwata, ha mort als 55 anys, segons ha informat aquest dilluns el gegant dels videojocs amb seu a Kyoto. Iwata va morir dissabte víctima d'una obstrucció al conducte biliar, que ja l'havia obligat a sotmetre's a cirurgia l'any passat.

L'executiu i programador es va convertir el 2002 en el quart president de Nintendo, on va impulsar el llançament de la consola domèstica Wii, que va sortir al mercat el 2006 i va suposar un dels principals èxits comercials en la història de la companyia i dels videojocs.

Com a president també va abanderar el desenvolupament i la comercialització de la portàtil Nintendo DS, que va suposar un altre èxit comercial al ser la primera a incorporar una doble pantalla tàctil i un punter.

Nascut a Sapporo el 1959 i, llicenciat en computació per l'Institut Tecnològic de Tòquio, va començar a treballar en l'estudi de desenvolupament HAL, subsidiària de Nintendo responsable de franquícies com Super Smash Bros. o Kirby, abans d'unir-se a la matriu el 2000.

Dos anys després Iwata agafaria les regnes de l'empresa de mans del llegendari Hiroshi Yamauchi (1927-2013), la figura que havia transformat una empresa regional de cartes anomenada Nintendo en un gegant de l'entreteniment electrònic.

UN PERSONATGE MEDIÀTIC

Com a president, Iwata es va convertir en una cara molt reconeguda per als jugadors donat el seu gust per aparèixer a les presentacions de nous productes o per la secció 'Iwata asks' (Iwata pregunta) que s'incloïa a la web de la companyia i en què el president entrevistava diferents desenvolupadors.

Notícies relacionades

Després de la tèbia recepció de nous productes com Wii U i la inestabilitat financera dels últims anys, Iwata també va impulsar l'entrada de la companyia en el mercat dels videojocs per a ‘smartphones’ anunciada aquest mateix any.

Nintendo ha informat que provisionalment queden al capdavant de l'empresa com a "directors representatius" Shigeru Miyamoto, la ment creativa darrere dels èxits multimilionaris de la companyia i premi Príncep d'Astúries de comunicació i humanitats 2012, i Genyo Takeda, a l'empresa des dels anys 70 i responsable de recordats videojocs com ‘Punch-out’. 

Temes:

Nintendo