El president de Nintendo es retallarà un 50% el sou per la caiguda de beneficis

Les febles vendes de la Wii U perjudiquen els resultats de la firma de videojocs japonesa

Un jove prova la Wii U, en una fira de Los Angeles.

Un jove prova la Wii U, en una fira de Los Angeles. / PHIL McCARTEN (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

El president de NintendoSatoru Iwata, ha anunciat aquest dimecres, al conèixer-se que els beneficis de l'empresa han caigut un 30% en els nou primers mesos de l'exercici fiscal, que es retallarà el sou un 50%. Satoru, que ha descartat dimitir, ha assegurat que altres directius de l'empresa veuran reduït el seu sou entre el 20% i el 30% per el mateix motiu. Aquesta baixada salarial tindrà una durada, en principi, de cinc mesos com a compensació per la caiguda en el rendiment comercial de la companyia.

El gegant dels videojocs ha vist llastrats els seus resultats per la feble demanda de la seva consola Wii U. Encara que les vendes de la seva consola portàtil Nintendo 3DS han estat bones --en nou mesos, d'abril a desembre del 2013, ha venut 11,65 milions de consoles i 57,25 milions de jocs--, les coses no han anat tan bé per a la Wii U, que no sembla haver trobat el seu públic. En el mateix període només ha venut 2,80 milions de consoles a tot el món, molt lluny dels nou previstos. 

 

 

Aquest dijous la companyia té previst anunciar la seva nova estratègia de negoci. Nintendo està immersa, juntament amb Sony i Microsoft, en la lluita per competir amb els jocs barats i gratuïts que ofereixen els telèfons mòbils i les tauletes. La negativa de la firma japonesa a autoritzar llicències dels seus jocs més famosos com 'Donkey Kong' o 'Super Mario' per a aplicacions mòbils li ha valgut crítiques per part dels analistes, que estan a l'espera dels pròxims moviments d'Iwata, que ha insinuat que aquest serà un dels temes de la conferència de dijous.

 

Notícies relacionades