DEBAT AL CONGRÉS DELS DIPUTATS

L'Agència Tributària ingressa 6.500 milions per la lluita contra el frau el primer semestre

La recaptació és el 20% superior a la del mateix període de l'any passat, anuncia Montoro

1
Es llegeix en minuts

L'Agència Tributària (AEAT) va ingressar durant el primer semestre de l'any uns 6.500 milions d'euros per les accions de lluita contra el frau, xifra que constitueix "la millor arrencada d'un exercici" de la història després d'incrementar-se la recaptació el 20% respecte del mateix període de l'any passat.

Així ho ha avançat aquest dimarts el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, durant la seva defensa dels projectes de llei de reforma de la llei general tributària i de publicació de les sentències fiscals davant el ple del Congrés.

Notícies relacionades

Segons les seves dades, després que el 2014 es convertís en l'any de "més recaptació de la Història", amb 12.318 milions d'euros ingressats només amb les accions de lluita contra el frau fiscal, entre el gener i el juny d'aquest exercici s'ha mantingut la tendència, amb una recaptació de "prop de 6.500 milions d'euros".

D'aquesta manera, en els tres anys i mig de legislatura, el Govern ha recaptat més de 40.000 milions d'euros en la lluita contra el frau, fet que suposa 5.000 milions més que en tota la segona legislatura de José Luis Rodríguez Zapatero.