reaccions empresarials davant els canvis polítics
El president de Merlin critica la moratòria hotelera de Barcelona
Clemente considera que la ciutat no es pot permetre una aturada d'un any
L'executiu de la immobiliària diu que la decisió «espanta» els inversors
Clemente, a l’esquerra, amb Antonio Gámiz, del Círculo Ecuestre. /
«La moratòria hotelera de Barcelona és un gran error». Ismael Clemente, president de Merlin Properties, la socimi que s'ha convertit en una de les primeres immobiliàries del país amb la compra de Testa Inmuebles a Sacyr, va ser contundent ahir amb la decisió en matèria turística presa pel consistori que presideix Ada Colau. «Una ciutat en què una part important dels seus ingressos procedeixen del turisme no es pot permetre una decisió com aquesta», va comentar Clemente en una conferència realitzada al Círculo Ecuestre de Barcelona.
Des del seu punt de vista, els hotels generen ingressos per a la ciutat, i el problema és que «quan un projecte d'inversió es retira, després ja no és tan fàcil tornar a recuperarlo». Va considerar dins del possible que algun dels projectes que implicaven un canvi d'ús, d'oficines a hotel, per exemple, puguin tornar a presentar-se al mercat amb l'ús anterior. Aquest és el cas de la Torre Agbar. Poden fer una petita rehabilitació i tornar-la a treure al mercat com a oficines qui finalment se la quedi». En la seva opinió, la mesura adoptada per l'ajuntament barceloní pot «espantar una mica» els inversors internacionals.
De fet, Clemente va mostrar la seva preocupació per la situació política i l'efecte que els resultats de les últimes eleccions municipals i autonòmiques han tingut en el mercat d'inversió. «El saldo net d'inversió ja és negatiu en aquest moment, les inversions s'estan dirigint a Itàlia en aquest moment com a conseqüència del tret al peu que ens hem disparat amb aquest gir polític», va destacar Clemente.
Notícies relacionadesEl directiu no va deixar cap tema polític sense tocar i es va referir també al procés independentista de Catalunya per mencionar la visió que se'n té fora d'Espanya. En concret, va posar l'exemple del Canadà, on tenen una llarga experiència en aqueste aspecte. «La visió que hi ha al Canadà és que al final no passarà res». «El resultat de l'embolic és que acabarà perjudicant el promotor del procés», va afirmar, com ha passat al país nord-americà, on Mont-real -secessionista- ha acabat notablement perjudicada respecte de Toronto
-unionista-, que s'ha convertit en la ciutat més pròspera del país.
- Carme Coma: "He sentit por, vergonya i fàstic durant aquests cinc anys"
- Crisi interna ERC convoca un consell el dia que Junqueras presenta la seva candidatura
- Educació Quasi la meitat d'alumnes d'FP sense plaça no tenen els requisits
- La xacra que no cessa Quatre de cada deu agressors masclistes són reincidents
- El gremi diu que té llits per tancar els pisos turístics
- Desperfectes El que digui Mario Draghi
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Accident mortal Els Mossos ratifiquen que la maquinista de Montcada va donar positiu en drogues, però matisen que els resultats no són concloents
- Festa Major Arriben les festes de Santa Tecla a Tarragona: Què no et pots perdre?
- Educació Quasi la meitat d'alumnes d'FP sense plaça no tenen els requisits