uniÓ EN les telecomunicacions

Orange pagarà 3.355 milions d'euros per Jazztel

La firma francesa aconsegueix el 94,75% de les accions mitjançant una opa

La venda forçosa del 5,25% restant es realitzarà a mitjans d'agost

Persones passen per davant d’una botiga d’Orange a Madrid, ahir.

Persones passen per davant d’una botiga d’Orange a Madrid, ahir. / REUTERS / ANDREA COMAS

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

L'oferta pública d'adquisició (opa) d'Orange sobre Jazztel ha sigut un èxit a l'aconseguir l'acceptació del 94,75% del capital i iniciar el procediment per adquirir el 5,25% restant. En total, el grup francès de telecomunicacions desemborsarà 3.355 milions d'euros i durà a terme 400 acomiadaments.

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va anunciar ahir que els propietaris del 94,75% del capital social de Jazztel havien acceptat l'opa d'Orange al preu de 13 euros per acció. Per fer-ho, la companyia taronja desemborsarà 3.179 milions d'euros abans de l'1 de juliol. Tenint en compte que es compleixen les condicions per sol·licitar una venda forçosa de la resta de les accions, Orange es quedarà amb el 5,25% restant, a un preu de 13 euros per acció, idèntic al de l'opa, fet que suposarà un desemborsament addicional de 176 milions d'euros. Aquesta operació es realitzarà al voltant del 13 d'agost.

Tal com estava previst, les accions de Jazztel seran excloses de la negociació de forma automàtica de les borses espanyoles des de la data de liquidació de l'operació de venda forçosa.

La firma francesa, que s'ha mostrat «molt satisfeta» per aquesta compra, busca formar l'operador «més dinàmic» del mercat espanyol. El grup es beneficiarà de les «sinergies resultants de la integració».

Aquesta operació forma part de l'estratègia d'Orange per convertir-se en el segon operador de telecomunicacions en cada un dels països europeus, segons va destacar el seu director general adjunt Gervais Pellissier, el maig passat a Madrid. Per aconseguir-ho, el seu pla és oferir «serveis innovadors a preus competitius» i no apujar els preus.

Orange veu en el mercat espanyol un potencial de negoci. Amb un quadro macroeconòmic de recuperació després d'un lustre de profunda crisi, els directius de la firma francesa consideren que Espanya es pot convertir en el seu segon mercat darrere de França.

Notícies relacionades

Orange ha d'afrontar, a Catalu-

nya, el pagament d'una multa de 300.000 euros imposada per la comissió de la Competència (CNMC) per infracció molt greu al denegar «de forma indeguda» la portabilitat de 381 números del Centre de Telecomunicacions (CTTI), dependent de la Generalitat. Entre febrer i juliol del 2013 Orange va negar la portabilitat dels números a Telefónica, companyia que s'havia adjudicat els serveis de telecomunicacions del CTTI.