ACTES DE L'1 DE MAIG

Toxo i Méndez titllen d'electoralista el pla econòmic de Rajoy

Els líders de CCOO i UGT diu que només ofereix una "reducció estadística" de l'atur

Toxo i Méndez, en la capçalera de la manifestació de l’1 de maig a Madrid d’aquest divendres.

Toxo i Méndez, en la capçalera de la manifestació de l’1 de maig a Madrid d’aquest divendres. / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
MERCEDES JANSA / MADRID

Ignacio Fernández Toxo Cándido Méndez han aprofitat la tribuna de l'acte de Madrid del Primer de Maig per qualificar el nou pla de reformes que el Govern va aprovar ahir de propaganda electoral.

Els líders de CCOO i UGT han advocat pel canvi polític en les pròximes eleccions, tant municipals com generals, perquè malgrat  que Mariano Rajoy parla de recuperació només ofereix "més del mateix”.

Durant les intervencions a la madrilenya Puerta del Sol després del  recorregut habitual pel centre de la ciutat i davant els candidats de PSOE i IU, Toxo i Méndez han replicat a Rajoy que el seu pla econòmic "no se'l creu ningú", però "se l'ha de comprendre, estem de campanya electoral".

El líder de CCOO ha recordat que després de cinc anys de polítiques "demolidores" per a la gran majoria de la població l'Executiu té ara la "barra" de prometre per als pròxims quatre anys "més del mateix", una "reducció estadística" de l'atur que és "raquítica".

Notícies relacionades

Toxo ha lamentat que es prometi per al 2018 una baixada de la taxa d'atur fins al 15% que "és tres punts superior a la mitjana de la Unió Europea".

Per Méndez la realitat mostra un altre panorama del que pinta el Govern perquè com ha demostrat l'última EPA, "cada vegada hi ha menys població activa". Amb el nou pla de reforma, la recuperació "serà la mateixa política de retallades i austeritat".