DIA INTERNACIONAL DEL TREBALL

Rajoy insisteix en el seu optimisme davant el repte de l'ocupació en l'1 de Maig

"Estic convençut que aquest any hi haurà molta gent que aconseguirà un lloc de treball", afirma el president

Mariano Rajoy, aquest divendres, a la Moncloa, en l’acte en què ha imposat a Rafa Nadal la Medalla al Mèrit al Treball.

Mariano Rajoy, aquest divendres, a la Moncloa, en l’acte en què ha imposat a Rafa Nadal la Medalla al Mèrit al Treball. / EFE

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha ratificat aquest 1 de Maig el seu missatge d'optimisme davant el repte de l'evolució de l'ocupació a Espanya tant per a aquest any com per als pròxims. Rajoy s'ha referit al repte de l'ocupació en la seva intervenció en l'acte celebrat al palau de la Moncloa on ha entregat la Medalla d'Or al Mèrit al Treball al tennista Rafael Nadal.

El cap de l'Executiu ha elogiat el "treball ben fet" de Nadal i ha subratllat que és molt important per a tots seguir aquesta màxima i avançar en el repte d'aconseguir més ocupació a Espanya.

Notícies relacionades

Ha lamentat que en el Dia Internacional del Treball encara hi hagi molta gent --més de cinc milions d'espanyols-- sense feina, però ha assegurat que aviat veuran millorar la seva situació. "Les coses comencen a anar a millor, i estic convençut que aquest any hi haurà molta gent que aconseguirà un lloc de treball a Espanya, i en els anys que vénen també", ha recalcat.

El president del Govern s'ha referit a la creació d'ocupació un dia després que el Consell de Ministres aprovés el Programa d'Estabilitat 2015-2018 i un nou quadro macroeconòmic amb les previsions per als pròxims anys. En ells, l'Executiu rebaixa la previsió de la taxa d'atur per al 2015 fins al 22,1%, vuit dècimes menys del que estava previst inicialment per a aquest any. Per al 2016 la taxa d'atur prevista és del 19,8%, del 17,7% per al 2017 i del 15,6% per al 2018.