DIA INTERNACIONAL DEL TREBALL

Pedro Sánchez promet un nou Estatut dels Treballadors per a aquest any

El document serà "una carta de drets i no un catàleg de precarietat laboral" fruit de la reforma laboral del PP, diu el líder del PSOE

Pedro Sánchez es fotografia amb una simpatitzant en la manifestació de l’1 de Maig a València.

Pedro Sánchez es fotografia amb una simpatitzant en la manifestació de l’1 de Maig a València. / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID / VALÈNCIA

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha aprofitat aquest 1 de Maig per comprometre's que el 2015 s'aprovi un nou Estatut dels Treballadors que "sigui una carta de drets laborals i no un catàleg de precarietat laboral", que és en el que, segons el líder dels socialistes, ha quedat convertit amb la reforma laboral aprovada pel Partit Popular.

Una nova norma, diu Sánchez, que "recuperi els drets perduts" i que estan demanant "moltíssims treballadors" dels que hana anat a les manifestacions amb motiu del Dia del Treball. El líder dels socialistes ha realitzat aquestes declaracions abans de participar en la marxa del Primer de Maig a València, fins on s'ha desplaçat per recolzar els seus companys de partit. Allà, Sánchez ha defensat que l'1 de Maig és una data per al "record", referint-se als 454 homes i dones que l'any passat van morir "treballant", com a conseqüència dels accidents laborals.

Sánchez ha subratllat que aquest és un dia per a la "denúncia", recordant que més de 5 milions d'espanyols estan en atur, que en l'últim any nou de cada deu contractes va ser temporal i que "un de cada quatre treballadors" cobra el salari mínim interprofessional.

COMENÇA UN "NOU TEMPS"

Notícies relacionades

Ja en clau electoral, Sánchez ha llançat un missatge d'optimisme juntament amb els candidats del PSPV-PSOE a la presidència de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i a l'Ajuntament de València, Joan Calabuig, Sánchez s'ha mostrat segur que el socialisme té "una oportunitat d'or el pròxim 24 de maig per liderar un canvi segur" a València, encapçalat per Puig i Calabuig. També creu que el canvi serà "segur" i "tranquil"” a Espanya, on els espanyols apostaran per governs que treballin "per a la majoria" i la "recuperació justa".

"L'any 2015 obrirà un temps nou en la política que regeneri la democràcia i que, sobretot, aprovi un nou Estatut dels Treballadors. Aquest és el meu compromís, el del PSOE", ha assegurat Sánchez.