DIA INTERNACIONAL DEL TREBALL

Milers de persones exigeixen llocs de treball dignes en la manifestació de l'1 de Maig a Barcelona

Els líders de CCOO i UGT insten els partits a mullar-se en els seus programes electorals

Milers de persones recorren el centre de Barcelona en la manifestació de l’1 de Maig per reclamar llocs de treball dignes. / A. BERTRAN / VÍDEO: M. TUDELA / M. PELLICCIA

1
Es llegeix en minuts
ANTONI FUENTES / BARCELONA

Al crit de "Precarietat és explotació, treball i salaris dignes", milers de persones han sortit al carrer a Barcelona per participar en la manifestació del Primer de Maig convocada pels sindicats CCOO i UGT. La protesta s'ha centrat aquest any en les condicions precàries dels llocs de treball que s'ha començat a crear, que, segons els sindicats, condemnen  molts treballadors a la pobresa malgrat tenir una feina.

Els secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, han emplaçat els treballadors, tant els que tenen feina com els que estan a l'atur, a aprofitar la conjuntura de la coincidència de diverses eleccions durant aquest any --municipals i autonòmiques el 24-M, i generals a la tardor-- per pressionar per canviar les polítiques econòmiques i socials que han retallat drets durant la crisi.

Notícies relacionades

Gallego i Álvarez han instat els partits polítics a mullar-se amb claredat en els seus programes electorals en aspectes essencials com la derogació de la reforma laboral, l'augment dels salaris i la recuperació de prestacions i serveis socials que han sigut víctimes de les retallades.

La manifestació d'aquest any ha tingut també un marcat to de commemoració històrica, al complir-se 125 anys de la primera mobilització portada a terme un 1 de maig, que va ser l'embrió del Dia del Treballador.