EL SALÓ COMPLEIX 25 ANYS

La Bridal Week reuneix la millor oferta per als nuvis

Barcelona es converteix en la capital mundial de la moda nupcial

3
Es llegeix en minuts
ALBERTO LARRIBA / BARCELONA

Barcelona serà, del 5 al 10 de maig, la capital mundial de la moda nupcial. Aquests dies se celebra al pavelló 2 del recinte de Gran Via la 25a edició de Barcelona Bridal Week (BBW), saló organitzat per Fira de Barcelona. El certamen, que engloba la Passarel·la Gaudí Núvies (del 5 al 8 de maig) i el Saló Internacional Noviaespaña (del 8 al 10 de maig), polaritzarà l'atenció de compradors, firmes, dissenyadors i mitjans procedents de tot el món.

A més de contemplar i admirar les noves col·leccions de la temporada primavera-estiu 2016 que 23 firmes exhibiran a la passarel·la de la BBW, els visitants podran recórrer els 30.000 metres quadrats d'exposició per descobrir les últimes novetats per a núvianuvicerimònia i complements nupcials de les 231 marques presents al saló.

La 25a edició de la BBW serà la més internacional de la història, amb un especial protagonisme per als Estats Units, país convidat. “Hem apostat pels Estats Units perquè és el país clau i estratègic en el mercat de la moda nupcial”, apunta Miquel Serrano, director del saló. “Però aquest només és el nostre primer pas per convertir Barcelona Bridal Week en una cita global”, afirma. L'estratègia del certamen preveu impulsar els intercanvis comercials amb mercats estrangers. Darrere dels Estats Units, les pròximes accions promocionals en l'àmbit internacional s'enfocaran, a llarg termini, als països del golf Pèrsic, Europa Oriental, Japó, la Xina i Corea.

231 marques i més de 200 compradors internacionals assisteixen al certamen 

La nova presidenta del Barcelona Bridal Week, Marta Raich, insisteix en la importància de fomentar la internacionalització, “per potenciar la marca del saló i donar a conèixer a nivell mundial els trets característics del 'made in Spain' nupcial, que són la barreja de la creativitat i la innovació en el disseny, l'artesania en la creació i la competitivitat en la producció i la comercialització dels nostres vestits”.

El certamen, líder a Espanya i referent europeu de la moda nupcial, celebra aquest any el seu 25è aniversari amb diferents activitats i iniciatives, com una cita que se celebrarà al Palau de Pedralbes (6 de maig, a les 21.00 hores), i que reunirà més de 300 convidats entre professionals, dissenyadors i personalitats del món de la moda. L'acte inclourà la presentació de 25 vestits de núvia de les col·leccions de l'últim quart de segle de diferents firmes.

L'ambient nupcial s'estendrà també pels carrers de la ciutat amb l'exposició 'Look at the Bride Side'. La mostra consta de 26 fotografies de diferents autors i ocuparà un tram central del passeig de Gràcia, entre Gran Via i Consell de Cent.       

PASSAREL·LA D'ALTA VOLADA

Rosa Clará serà la protagonista absoluta de la primera nit de la passarel·la. El 6 de maig desfilaran Jesús PeiróMiquel SuaySabrina SareeYolanCrisIsabel Sanchis i Inmaculada García. Dijous exhibiran les seves col·leccions de vestit de núvia i de festa CymbelineIsabel Zapardiez i Anna TorresCabotine by Gema NicolásJordi Dalmau i Matilde CanoM&MPatricia Avedaño i Sonia Peña.

També hi participaran Natalie Capell i Cristina Tamborero, les propostes d'un nou projecte denominat Barcelona Couture by #MYLOOKROWENTA que pretén donar visibilitat a tallers artesans amb capacitat per confeccionar per a clients particulars i petites col·leccions per a altres empreses.

L'últim dia presentaran les seves creacions Carla RuizFuentecapala, especialitzat en moda masculina, la convidada especial Houghton Bride de la dissenyadora Katharine Polk seguida per la firma nord-americana Justin Alexander. A la nit, Pronovias posarà el punt final a la passarel·la 2015.

Notícies relacionades

La presència de Katharine Polk respon a l'estratègia d'internacionalització del certamen i a l'especial enfocament que aquest any recau en els EUA. Inspirada en l'estil de dones de forta personalitat com Katharine HepburnPatti Smith i Bianca Jagger, la dissenyadora va llançar la firma Houghton Bride el 2011. A la Barcelona Bridal Week, la firma presentarà la seva col·lecció primavera-estiu 2016 i una línia càpsula de sis vestits dissenyats en exclusiva per a la passarel·la del saló. La desfilada estarà integrat aproximadament per 27 estilismes inspirats en la lluminosa estètica d'una núvia 'gypsy bohemian' (gitana bohèmia) realitzats en lli de seda, gases, puntes i delicats brodats.