DELICTE FINANCER

Deutsche Bank pagarà 2.500 milions de dòlars per manipulació de mercats

Els empleats del banc alemany van maquillar les taxes d'interès de referència des del 2005 fins al 2009 per obtenir guanys financers

1
Es llegeix en minuts

El Deutsche Bank pagarà una multa d'uns 2.500 milions de dòlars (uns 2.320 milions d'euros) per la seva vinculació a "un esforç generalitzat" per manipular taxes d'interès de referència des del 2005 fins al 2009, segons han informat aquest dijous fonts oficials.

Segons el Departament de Serveis Financers de l'Estat de Nova York, l'acord per tancar el litigi inclou la prohibició que les persones involucrades en aquestes operacions segueixin treballant en els mercats financers.

DELICTES COMESOS PER INDIVIDUS

"Hem de recordar que els mercats no es manipulen a si mateixos: els delictes els cometen els individus", afirma en un comunicat el superintendent de Serveis Financers de l'Estat de Nova York, Benjamin M. Lawsky.

"Els empleats del Deutsche Bank es van implicar en un esforç generalitzat per manipular les taxes d'interès de referència per obtenir guanys financers", ha afegit Lawsky.

També ha assenyalat que, encara que alguns d'ells ja no treballen per a aquest banc alemany, la resta no podrà seguir operant en el sistema bancari de Nova York.

"NOMBROSOS" EMPLEATS

Notícies relacionades

Segons el comunicat, "nombrosos" empleats que van estar involucrats en aquestes accions, inclosos alguns que ocupaven càrrecs directius, han sigut acomiadats, sancionats o han deixat de treballar per al Deutsche Bank.

Però les autoritats de Nova York van demanar al banc que facin els passos necessaris per cessar set empleats més que encara treballen per a l'entitat financera, i esmenta un vicepresident, un director gerent i quatre directors amb seu a Londres i un vicepresident que treballa a les oficines de Frankfurt.