Montoro creu que no hi ha casos de tanta rellevància com el de Rato en l'amnistia fiscal

El ministre diu que està "molt enfadat, dolgut i defraudat" amb l'exvicepresident

Cristóbal Montoro, a la sessió de control d’aquest dimecres.

Cristóbal Montoro, a la sessió de control d’aquest dimecres. / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

El ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro, ha assegurat aquest dimecres que creu que a la llista dels acollits a l'amnistia fiscal no hi ha cap cas de la rellevància de la de l'exvicepresident Rodrigo Rato. En una llarga conversa informal amb periodistes al pati del Congrés, el ministre s'ha distanciat del que va ser un dels màxims dirigents del PP a l'assegurar que està "molt enfadat, dolgut i defraudat" amb les persones que després de deixar la política "han tingut determinades conductes", sense esmentar explícitament Rato.

Montoro ha revelat a més que "ni ha parlat ni pensa parlar" amb l'excap de l'FMI, i ha justificat la seva detenció i les imatges d'un policia introduint-lo en un cotxe amb l'argument que és el procediment habitual amb tots els detinguts.

Notícies relacionades

El ministre no ha volgut fer públic si Rato el va avisar que s'acolliria a l'amnistia. Ha considerat aquest fet "irrellevant", per a a continuació assenyalar que l'important és que en aquests moments estigui sent investigat. En aquest sentit, ha deixat premeditadament caure la idea que els governs del PSOE, a diferència de l'actual, no perseguien a propòsit els evasors.

Finalment, el dirigent conservador ha justificat que el PP impedeixi la creació d'una comissió d'investigació o la seva compareixença amb l'argument que el 'cas Rato' i l'escàndol Pujol són diferents perquè l'expresident de la Generalitat va confessar de 'motu proprio' haver-se acollit a l'amnistia fiscal.