REUNIÓ DEL SECTOR FINANCER

Linde: "No és austeritat, sinó sentit comú i patriotisme"

El governador del Banc d'Espanya defensa la política econòmica del Govern

1
Es llegeix en minuts
ROSA MARÍA SÁNCHEZ / MADRID

El governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, ha defensat aquest dimecres les polítiques "rigoroses i prudents" adoptades pel Govern per corregir els desequilibris de l'economia espanyola.

"No és austeritat, sinó sentit comú", "apartar-se del camí no és patriotisme" , ha dit Linde en el seu discurs d'obertura d'inauguració del 22a Trobada del Sector Financer, organitzada por Deloitte, ABC i Sociedad de Tasación.

Notícies relacionades

En un discurs amb un inusual to polític, Linde ha explicat que anomenar "austeritat" la correcció dels desequilibris dels dèficits exterior i públic "no és descriptiu de la realitat". Segons ha dit, les polítiques del Govern han aconseguit evitar el "rescat" de l'economia espanyola, "que hauria sigut molt dolorós". "Espanya va reaccionar com un soci responsable i lleial" de la Unió Europea, "no va intentar desviar cap a ningú la seva responsabilitat".

Al ser preguntat per la possible connexió entre les seves reflexions i el clima electoral del 2015, Linde ha respost amb un "jo només dic el que penso".