ESCÀNDOL FINANCER

BPA limita la retirada d'efectiu a 2.500 euros per dipositant

Llargues cues de clients preocupats pels seus estalvis davant les principals oficines de l'entitat a Andorra

Cues davant una oficina de la Banca Privada d’Andorra a Escaldes, aquest dilluns. / TONY VALL / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

La Banca Privada d'Andorra (BPA) ha decidit limitar la disposició d'efectiu a 2.500 euros, segons fonts financeres, per evitar l'allau de retirada de dipòsits que ha provocat cues en algunes de les oficines de BPA a Andorra, particularment a l'oficina central d'Escaldes-Engordany i a la situada a la Massana. "No hi ha pànic, però sí que es detecten certs nervis. Els dipositants s'interessen pels seus fons i alguns els estan retirant o fins i tot emportant-se'ls a altres entitats", informen fonts financeres andorranes.

Notícies relacionades

La retirada d'efectiu a través de caixers automàtics també està limitada als 2.500 euros, i estan bloquejades les operacions amb bancs corresponsals, així com les transferències. "Cada moviment s'ha de mirar amb lupa en aquests moments per saber d'on procedeixen i on van els diners", destaquen les fonts consultades, que apunten que l'actual situació pot durar uns 15 dies.  

El Govern andorrà continua treballant per restablir l'operativa amb la banca estrangera, encara que la principal dificultat és restablir l'operativa amb dòlars.

Temes:

BPA