COMENÇA EL 22 D'ABRIL

El Saló de l'Automòbil de Xangai es planta i prohibirà les models

Arran de les crítiques rebudes pels vestits massa curts, els organitzadors volen que ara se centri en els vehicles

L'exemple d'aquesta fira no s'ha estès a altres certàmens automobilístics que se celebren a la Xina

Dues noies, al costat del vehicle xinès Chery, al saló de Xangai del 2009.

Dues noies, al costat del vehicle xinès Chery, al saló de Xangai del 2009. / AP / EUGENE HOSHIKO

1
Es llegeix en minuts

El Saló Internacional de l'Automòbil de Xangai, el més important de la Xina, ha decidit prohibir les models per a la seva edició del més d'abril, arran de les crítiques rebudes pels vestits massa reveladors que portaven.

La mesura havia sigut proposta el gener passat i va ser anunciada formalment aquest dimarts, segons informa aquest dimecres la premsa oficial xinesa, que assenyala que els organitzadors volen que l'interès de la mostra, que comença el 22 d'abril, se centri en els vehicles.

"Les empreses s'han de centrar en la qualitat i la tecnologia dels seus productes", va afirmar l'anunci de l'entitat organitzadora del Saló de Xangai, el més important i antic de la Xina, ja que es remunta al 1985.

EL MERCAT NACIONAL MÉS GRAN DEL MÓN

La Xina és des de fa uns quants anys el mercat nacional d'automòbils més gran de tot el món, amb un rècord de 23,49 milions d'unitats venudes el 2014, per la qual cosa els salons dedicats al sector estan proliferant per tot el país, amb una competència cada vegada més dura entre els fabricants i entre els mateixos salons.

Arran de les creixents crítiques que alguns sectors més conservadors havien plantejat en els últims anys sobre la roba de les models en aquest tipus d'esdeveniments, el saló de l'automòbil de Zhengzhou (est del país) al novembre va fer perdre la paciència d'alguns al mostrar a la zona d'exposició d'un fabricant una model seminua a qui un artista pintava el cos.

Finalment, l'entitat organitzadora del Saló de Xangai va plantejar als exhibidors al gener la idea de suprimir les models, idea que va generar suport i oposició gairebé a parts iguals en les actives xarxes socials xineses.

DE MOMENT NO S'ESTÉN L'EXEMPLE

Notícies relacionades

No obstant, no sembla que per ara l'exemple del saló més important de la Xina s'hagi d'estendre, almenys totalment. El saló de l'automòbil que se celebrarà al març a Ningbo (província de Zhejiang) tindrà models, assenyala avui el 'Diari del Poble', òrgan oficial del Partit Comunista de la Xina, encara que no s'ha detallat si hi haurà algun codi de vestimenta.

Afegeix que altres salons, com el de Shenyang (província de Liaoning) han posat en marxa normes per evitar que les models portin roba massa provocativa.

Temes:

Xangai