LLUITA CONTRA EL FRAU FISCAL

Hisenda ja investiga més de 1.000 contribuents de l'amnistia fiscal

L'Agència Tributària ha iniciat 357 inspeccions i ha detectat 705 possibles casos de blanqueig

1
Es llegeix en minuts
ROSA MARÍA SÁNCHEZ / MADRID

Una mica més de 1.000 contribuents sobre un total de 31.484 que es van acollir a l'amnistia fiscal del 2012 ja han sigut objecte d'alguna mena de comprovació en profunditat per part de l'Agència Tributària (AEAT) i, segons ha dit aquest dimarts el seu director general, Santiago Menéndez, tots ells seran analitzats per l'Oficina Nacional de Lluita contra el Frau.

El director general de l'AEAT, Santiago Menéndez, ha comparegut aquest dimarts a la Comissió d'Hisenda del Congrés dels Diputats per informar sobre els resultats del departament en la lluita contra el frau el 2014.

EXPLOTACIÓ DE LES DADES

Enmig de l'escàndol per la difusió periodística de nous titulars de comptes en la filial suïssa de l'HSBC inclosos en l'anomenada 'llista Falciani' i la reobertura d'una investigació judicial sobre una possible "amnistia fiscal", Santiago Menéndez ha ofert dades per mostrar que per als 31.484 contribuents que es van acollir a la Declaració Tributària Especial (DTE) no hi va haver l'amnistia fiscal que denuncia el PSOE, sinó que se'ls està investigant.

Segons Menéndez, a partir de la informació aportada a la DTE, l'Agència Tributària ha obert 357 expedients de comprovació dels quals ja se n'han tancat 51 amb el resultat de 12 milions d'euros de nous ingressos.

A més, s'han trobat "indicis de blanqueig de capitals" en 705 contribuents que es van acollir a l'amnistia fiscal del 2012 i que han sigut remesos al Servei de Prevenció del Blanqueig de Capitals (Sepblac).

MODEL 720

Notícies relacionades

Santiago Menéndez també s'ha referit a l'explotació que està fent l'AEAT a partir de les més de 134.310 declaracions sobre béns i drets a l'estranger presentades el 2013 (nou model 720) i 32.125 més presentades el 2014.

D'aquest total de contribuents, l'AEAT n'ha preseleccionat 7.073 que podran ser inclosos en el pla d'inspecció per haver-hi indicis que, o bé no han declarat la totalitat dels seus béns i drets a l'estranger, o bé no els han incorporat en la resta de les seves declaracions fiscals.