CANVI EN UNA SOCIETAT TECNOLÒGICA

Abril-Martorell, president d'Indra després de l'entrada de Telefónica

Les accions de la companyia pugen un 19,15% a la borsa després del relleu

Monzón assumirà la presidència d'honor de la firma controlada per la SEPI

Fernando Abril-Martorell.

Fernando Abril-Martorell.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El consell d'administració d'Indra va aprovar per «unanimitat» el nomenament de Fernando Abril-Martorell com a nou president en substitució de Javier Monzón. El canvi de president es produeix un dia després que transcendís l'entrada de Telefónica en el nucli dur de la tecnològica amb la compra d'un 6,2% del capital i el canvi de rumb que desitjava la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), el principal accionista de la companyia tecnològica.

Monzón assumirà la presidència d'honor «en reconeixement a la seva contribució» a la multinacional tecnològica durant els més de 22 anys que hi ha estat al capdavant, segons un comunicat remès per l'empresa a la Comissió Nacional del Mercats de Valors (CNMV).

Monzón era president d'Indra des de la creació de la companyia el 1993, fruit de la fusió de quatre societats -Inisel, Ceselsa, Eritel i Disel- de capital espanyol dedicades al sector de l'electrònica, la informàtica i les comunicacions.

Abril-Martorell, que va ser conseller delegat de Prisa fins a l'octubre del 2014, compta amb el suport de Telefónica, en què també va portar a terme el càrrec de conseller delegat durant la primera etapa de la presidència de César Alierta, així com de la resta de membres del nucli estable, format per la SEPI, amb un 20% del capital, i de Corporación Financiera Alba, amb un 10%.

El nou president d'Indra ha estat designat conseller per cobrir la vacant després de la dimissió del conseller Casa Grande de Cartagena el 31 de juliol. A més, Abril-Martorell serà president del consell d'administració i de la comissió d'estratègia, amb el caràcter de conseller executiu.

ELS MOTIUS

Notícies relacionades

Les accions d'Indra es van disparar gairebé un 20% (19,15%) a la borsa impulsades pel desembarcament de Telefónica en el seu accionariat, que des del mercat han traduït com un puntal que en reforça l'estabilitat i alhora la seva «espanyolitat».

El 2014, el Ministeri de Defensa, que controla els drets de vot de SEPI a Indra, havia reclamant un alineament més gran amb l'estratègia definida per a les empreses del sector. La SEPI va sol·licitar rellevar Monzón davant la forta caiguda de la cotització d'Indra, els mals resultats obtinguts en els últims exercicis i la «decepció» percebuda en els accionistes de la companyia, sobretot entre els institucionals, segons van indicar a Efe fonts de l'empresa pública.