REPERCUSSIONS DE 'CIUTAT MORTA'

La CGT denuncia irregularitats en la concessió de la invalidesa a dos agents del 'cas 4-F'

El sindicat demana a la Conselleria de Salut i a la Seguretat Social la revisió de les pensions

1
Es llegeix en minuts
ANTONI FUENTES / BARCELONA

El sindicat CGT ha presentat dues denúncies a la inspecció de Treball i a la Conselleria de Salut al considerar que hi va haver diverses irregularitats en la concessió de pensions d'invalidesa a dos agents de la Guàrdia Urbana implicats en el cas del 4-F. La central sindical demana a l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) i a l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques (ICAM) --que depèn de Salut-- que revisin el procés de reconeixement de les pagues i se citi "a una revisió mèdica real" els exagents Víctor Bayona Bakari Samyang amb l'objectiu que "aquestes prestacions reconegudes irregularment siguin immediatament revocades".

El secretari general de la CGT de Catalunya, Ermengol Gassiot, ha assegurat que estan "molt preocupats perquè la concessió de la pensió va tenir lloc poc abans que els dos agents condemnats per maltractaments a un detingut ingressessin a la presó" i perquè el missatge que es dóna és que es premia Bayona i Samyang. Gassiot també ha mostrat la seva sorpresa per la rapidesa i facilitat del tràmit de la concessió de les prestacions d'invalidesa, cosa que segons la seva opinió constitueix una "discriminació a milers de treballadors que veuen com cada vegada és més difícil que se'ls reconeguin patologies laborals i prestacions" per part de l'ICAM i l'INSS.

Notícies relacionades

El testimoni dels dos agents de la Guàrdia Urbana va ser determinant en la condemna dels joves acusats de causar greus lesions a un agent de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella el 4 de febrer del 2006, segons el documental 'Ciutat morta'. 

L'Ajuntament de Barcelona es va desvincular de la tramitació de les pensions d'invalidesa a l'assegurar un portaveu que els dos policies "van gestionar la incapacitat mentre ja estaven suspesos de sou i feina".    

Temes:

Ciutat Morta