Les autoritats franceses retenen dos dies a Marsella una embarcació de pesca del Port de la Selva

La barca va ser interceptada per, presumptament, no declarar la càrrega

1
Es llegeix en minuts

Una embarcació del Port de la Selva està retinguda a Marsella per l'Armada francesa des de dimecres passat 14, quan va ser interceptada per, presumptament, saltar-se una normativa comunitària en matèria de comunicació de pesca, segons informa la seva armadora, Cristina Perelló.

La barca, denominada 'Maca' i que compta amb 14 metres d'eslora, es dirigia a pescar amb quatre mariners al Golf del Lleó quan va ser inspeccionada per les autoritats gales.

La càrrega en aquell moment era de 120 quilos de besuc i 50 de lluç, però la tripulació no ho havia comunicat com regeix la normativa per mancar del transmissor obligatori per a això.

Cristina Perelló es va desplaçar aquest dijous a Port-de-Bouc, on l'embarcació està retinguda, i va tenir coneixement que la inspecció s'ha prolongat durant 14 hores, fins que l'embarcació va ser desviada a Marsella i el patró va ser traslladat a comissaria, on s'hi va estar fins ahir al matí.

Perelló ha confirmat des del lloc dels fets que l'actuació de l'Armada francesa es deu a la falta de comunicació sobre el peix capturat i ha justificat l'absència del transmissor per l'elevat cost que té.

L'armadora intenta ara que la barca i la tripulació tornin al Port de la Selva i admet "una infracció administrativa", però considera desproporcionat que es retingui als mariners durant dos dies.

Cristina Perelló ha explicat que havia comunicat al Ministeri de Pesca que no podia assumir el cost del transmissor i ha considerat que, amb la política comunitària", "el que volen és abolir eal pescador".

Perelló està pendent ara de completar els tràmits que derivin en el pagament d'una sanció, però tem que les instàncies a les quals hagi d'acudir estiguin tancades divendres a la tarda i tot el cap de setmana.

Notícies relacionades

La 'Maca', una embarcació d'una família d'armadors instal·lats al Port de la Selva que es dedica des del 1986 a la pesca del palangre, va sortir dimarts en direcció al Golf del Lleó, on es desplacen sovint a pescar. 

 

Temes:

Marsella Pesca