CAMPANYA DE REBAIXES

Altercats al Regne Unit pel 'Black Friday'

La policia britànica deté dues persones a Manchester per incidents als supermercats Tesco

Aglomeració de persones pel Black Friday al Regne Unit. / BBC

1
Es llegeix en minuts

La policia britànica ha rebut aquesta matinada més d'una desena de trucades de supermercats davant l'allau de persones que es van aglutinar per aconseguir les millors ofertes en el començament del Black Friday (Divendres Negre), dia conegut pels seus grans descomptes, ha informat la BBC.

A la matinada d'aquest divendres moltes botigues britàniques han donat el tret de sortida a les rebaixes, i els incidents no han trigat a arribar, provocats per l'onada de gent que ha anat a buscar  les millors ofertes.

La policia de Manchester ha hagut de fer una crida a la calma després d'anar a cinc supermercats de la cadena Tesco en què hi ha hagut "almenys dos arrestats". Els agents han utilitzat el seu compte de la xarxa social Twitter per enviar un missatge demanant tranquil·litat a la població i en què han informat de les dues detencions.

A més d'aquests incidents, la policia d'aquesta ciutat del nord d'Anglaterra ha procedit al tancament d'una botiga a Trafford, un dels barris més populars de Manchester, poc després d'aquesta mitjanit.

MASSIFICACIÓ A LONDRES

A Londres, el personal de Tesco ha trucat a la policia perquè anés a la botiga de Glover Drive, al barri d'Edmonton, al nord de la capital britànica, i han fet el mateix en un altre supermercat del Sud de Gal·les.

Louise Haggerty, de 56 anys, que estava en una de les botigues, ha assegurat al diari britànic 'The Guardian' que ha estat "una bogeria estar allà. Una dona que estava segona a la fila hasigut empesa per multitud de joves i al final no ha aconseguit comprar res".

Notícies relacionades

"La gent s'ha comportat com animals, ha sigut horrible. Volia comprar un televisor de pantalla plana, i ni tan sols sabia què costava, només volia comprar alguna cosa", ha afegit Haggerty.

La Policia Metropolitana de Londres ha afirmat que els agents han treballat amb el personal per  "assegurar que els clients fossin capaços d'entrar i sortir de les botigues de forma segura" i que "ningú havia resultat ferit com a conseqüència de la massificació".