PROJECTE mSCHOOLS
Els alumnes documentaran punts estratègics del patrimoni català a la xarxa
Mobile History Map permet a joves d'entre 10 i 16 anys descriure i geolocalitzar sobre un mapa digital el seu entorn cultural, històric i natural
El projecte mSchools de Mobile World Capital Barcelona arrenca el seu segon curs a les aules catalanes amb el llançament de Mobile History Map (MHM), una iniciativa pionera mitjançant la qual els alumnes de 5è i 6è de primària, de secundària i de formació professional creen i geolocalitzen continguts relatius a punts d'interès pròxims al seu centre educatiu. El treball efectuat pels alumnes és públic i consultable en línia a través de la pàgina web del projecte i mitjançant una aplicació mòbil (disponible per a iOS i Android).
MHM és una proposta educativa que permet l'aplicació de solucions mòbils a temes no tècnics i a l'àmbit de les humanitats, per convertir-se així en una eina transversal. Amb MHM alumnes, professors i institucions documenten i creen conjuntament continguts sobre el seu entorn mitjançant l'ús de la tecnologia mòbil. Aquests continguts –disponibles en català, castellà, aranès i anglès– s'incorporen sobre el mapa de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICC).
Els alumnes recopilen dades en text, imatges i vídeo que seran validats pel professorat i estaran disponibles en MHM. Aquesta informació serà accessible per a tots els ciutadans que disposin d'aquesta ‘app’ gratuïta. En aquest vídeo s'explica el funcionament a l'hora de fer aportacions a aquest mapa col·lectiu.
Notícies relacionadesMHM vol ser una eina de consulta oberta i útil sobre el patrimoni català, i és per aquest motiu que es prima el rigor en els processos de creació, validació i publicació de continguts, així com l'accés des de la web i el mòbil.
Curs 2014-2015
La introducció de MHM a les aules catalanes en el curs 2014-2015 es produeix després de l'èxit del projecte pilot desenvolupat al maig i juny de 2014 en 29 centres de secundària de Catalunya, i en què van participar 100 alumnes i 81 docents. En aquest període de prova es va desenvolupar el contingut dels primers punts geolocalitzats sobre el mapa. Els Castellers (patrimoni cultural), Montserrat (patrimoni monumental) o el Delta de l’Ebre (patrimoni natural) són alguns dels punts que ja es poden consultar en la web i l'app del projecte.
- En ple estiu Barcelona tanca la font ornamental de Glòries convertida de facto en piscina infantil
- FUTBOL El Reial Madrid demana ajornar el seu partit de lliga contra l’Osasuna al 29 d’octubre
- El Liceu Mar transformarà el Port Vell i costarà 50 milions d’euros
- Xarxes Molts turistes confonen Mallorca amb França i creuen que l'alemany és l'idioma oficial, segons una enquesta de carrer a Palma
- Osona Una ‘moto espia’ dels Mossos capta per la C-25 un conductor sense cinturó, parlant pel mòbil i bevent