ESCÀNDOL BORSARI

El Mercat Alternatiu pateix les conseqüències del frau de Gowex

El MAB no pot fixar preus per la pressió venedora, i Carbures, Ebioss, Eurona i Ibercom salten al Mercat Continu

Panell del MAB on apareix sospesa la cotització de Gowex, dijous passat, a la Borsa de Madrid.

Panell del MAB on apareix sospesa la cotització de Gowex, dijous passat, a la Borsa de Madrid. / EFE / J. J. GUILLÉN

1
Es llegeix en minuts

El Mercat Alternatiu Borsari (MAB) s'està ressentint de l'engany de Gowex. Un dia després que la companyia de wi-fi reconegués haver estat falsejant els comptes durant quatre anys, la forta pressió venedora està convulsionant la resta de títols d'aquest mercat especialitzat en empreses de reduïda cotització. En l'inici de la jornada, el MAB no podia fixar els seus preus.

La credibilitat del MAB està en entredit i ja no resulta tan atractiu formar-ne part. Almenys quatre empreses han sol·licitat oficialment saltar a la borsa regular i cotitzar al Mercat Continu: Carbures, Ebioss, Eurona i Ibercom (Masmóvil). 

Notícies relacionades

Ibercom, en un comunicat, no ha relacionat la seva decisió de marxar del MAB amb Gowex, sinó que ha afirmat que la mesura s'emmarca dins del seu pla estratègic i en l'"evolució natural de la companyia pel nivell de la seva capitalització borsària".

Pel que fa a Bolsas y Mercados Españoles (BME), empresa responsable del MAB, està sent el valor més castigat de l'Ibex 35, amb una caiguda del 3,22%. L'Ibex 35 ha perdut la cota dels 11.000 punts, al baixar el 0,49%.

Temes:

Gowex