Gowex demana concurs de creditors després de la dimissió del seu president per falsejar comptes

La companyia pren la mesura "davant la previsió que la societat no pugui fer front als seus deutes corrents al seu venciment"

El conseller delegat i fundador de Gowex, Jenaro García, durant el toc de campana que va marcar l’inici de la cotització de la companyia al Mercat Alternatiu Borsari (MAB). 

El conseller delegat i fundador de Gowex, Jenaro García, durant el toc de campana que va marcar l’inici de la cotització de la companyia al Mercat Alternatiu Borsari (MAB).  / Ángel Díaz (EFE/ Madrid)

1
Es llegeix en minuts

El president de la companyia de xarxes wi-fi Gowex, Jenaro García, ha presentat la dimissió després d'admetre la "falsedat" dels comptes durant almenys els últims quatre anys, cosa que ha portat el Consell d'Administració de la societat a sol·licitar el concurs voluntari de creditors.

En un fet rellevant remès aquesta matinada al mercat alternatiu borsari (MAB), Gowex admet que "els comptes de la societat, almenys dels últims quatre anys, no reflecteixen la seva imatge fidel", una "falsedat" que s'ha atribuït el mateix García.

Per aquest motiu, el Consell d'Administració celebrat ahir "ha revocat els poders i la delegació de les facultats conferits" a García, al mateix temps que va acordar sol·licitar concurs de creditors voluntari "davant la previsió que la societat no pugui fer front als seus deutes corrents al seu venciment".

Així mateix, el Consell --al qual van assistir els consellers Javier Solsona Piera, Manuel Martínez Marugán i el mateix García, en representació pròpia i de Florència Maté-- està "valorant" la possibilitat d'emprendre "altres mesures" que no han estat detallades "per protegir de la millor manera els interessos de la societat".

Els dubtes al voltant de Gowex, cotitzada al MAB des del març del 2010, van començar dimarts després que la firma Gotham City Research LLC valorés en zero les accions de la companyia i assegurés que el 90% dels ingressos del grup "no existeixen".

Aquesta informació, qualificada de "manifestament falsa" per la companyia, va fer caure en picat el valor de l'acció en un 60% en dos dies, fins que dijous al matí el MAB va decidir suspendre la cotització.

Notícies relacionades

L'associació d'inversors Asinver va presentar divendres una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat contra Gowex, el seu president, el seu auditor M&A, el seu assessor Ernest&Young, i BME, per falsejament d'informació econòmica, de comptes anuals i ús d'informació rellevant.

Els resultats reportats per Gowex per a l'any 2013, segons insistia la companyia el 2 de juliol i que ara reconeix falsos, donaven una facturació de 182,6 milions d'euros, uns recursos propis de 94,4 milions i un nivell de caixa de 54,8 milions.

Temes:

Gowex