reforma tributària

El Govern publicarà la llista de morosos per lluitar contra el frau

Montoro assegura que la difusió d'una llista no vulnerarà els drets dels contribuents

1
Es llegeix en minuts

El Govern publicarà finalment la llista de morosos amb la Hisenda pública dins d'un nou paquet de mesures de lluita contra el frau, en la reforma de la llei general tributària. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha explicat després del Consell de Ministres que per a la publicació d'aquesta llista, de la qual va parlar per primera vegada el desembre del 2012, s'hauran de fer les modificacions legals pertinents.

El ministre ha recalcat que aquesta llista de morosos serà un element addicional a les dades que ja s'han difós i publicat (els defraudadors), i ha assegurat que no afectarà els drets dels contribuents. Ha recordat que els defraudadors en el sentit d'haver comès delicte fiscal ho són per sentència judicial, ja són públics i tenen una "àmplia difusió" en els mitjans de comunicació.

Quan el desembre del 2012 va anunciar que s'estudiava la mesura, Montoro va avançar que la idea era fer pública una llista amb els "pitjors defraudadors o morosos" al fisc, independentment de la posició social o econòmica que tinguessin.

Notícies relacionades

Segons ell, l'objectiu d'aquesta mesura, que ja funciona en altres països europeus, com el Regne Unit o Irlanda, seria donar publicitat als noms dels evasors fiscals per incentivar que acabin pagant els seus deutes amb la Hisenda pública.

"Es tracta que paguin, no ho puc dir més clar. La lluita contra el frau descansa, en bona mesura, en el compliment voluntari de les obligacions fiscals i en la consciència social del perjudici que genera el frau fiscal", va afirmar llavors.