JORNADES DEL CERCLE D'ECONOMIA

Freda trobada entre Mas i Guindos a Sitges

El president de la Generalitat reconeix que el procés sobiranista "genera incertesa"

Artur Mas i Luis de Guindos se saluden en les jornades de Sitges.

Artur Mas i Luis de Guindos se saluden en les jornades de Sitges. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
O. GRAU / A. SALA / Sitges

Hi havia expectació. Però tot ha quedat en una salutació cordial. El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha creuat a la sortida després de la seva intervenció a les XXX Jornades del Cercle d'Economia de Sitges amb el ministre d'Economia, Luis de Guindos. Han conversat un minut cronometrat, s'han saludat afectuosament, però han preferit no continuar la conversa, malgrat que estava habilitada una sala de cortesia per a aquesta mena de trobades. El desglaç entre els representants polítics de Catalunya i Madrid haurà d'esperar a una altra ocasió.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, s'ha quedat a l'auditori per escoltar la intervenció de Guindos, que ha intervingut a continuació davant un auditori ple d'empresaris, directius i polítics, entre els quals destaquen Salvador Alemany (Abertis), Josep Maria Pujol (Ficosa), el secretari de la Generalitat, Jordi Vilajoana, el president de Miquel y Costas (Jordi Mercader), Artur Carulla (Agrolimen), Amancio López (Hotusa) .

Notícies relacionades

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha admès en la seva intervenció que el procés sobiranista català impulsat pel seu Govern i per diversos partits catalans "genera incertesa", però ho ha atribuït al fet que "no hi ha precedents". Mas ha considerat que el procés català és únic perquè "s'està intentant" de forma pacífica i sense l'aval de l'Estat. "Normalment aquesta mena de processos es fan o de forma violenta, que no és el cas de Catalunya ni ho serà, o d'acord amb l'Estat, cosa que ens agradaria però sembla que no és possible", ha subratllat el president català, que ha qualificat d'absurd l'actual "xoc" entre "la llei i la legitimitat democràtica" perquè "el normal és interpretar les lleis per donar curs democràtic al procés".

Mas ha intervingut just després del president del Cercle, Antón Costas, que havia reclamat al president que doni una "segona oportunitat" al diàleg amb l'Estat.