Mor Ricard Fornesa, expresident de La Caixa i d'Agbar

L'executiu, advocat de l'Estat, sempre va estar vinculat a l'entitat d'estalvis catalana

Ricard Fornesa, el 2007.

Ricard Fornesa, el 2007. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / Barcelona

Ricard Fornesa Ribó, expresident de La Caixa i d'Aigües de Barcelona (Agbar) ha mort als 82 anys. Actualment era president del grup VidaCaixa, controlat per CaixaBank.

Advocat de l'estat en excedència, Fornesa va ser més de 26 anys president d'Agbar, una companyia que va engrandir i va internacionalitzar. Sota el seu mandat, el que era una concessionària del subministrament d'aigua a finals dels anys 70 del segle passat es va convertir en un conglomerat de serveis. També va ser l'impulsor de la internacionalització d'aquesta companyia, actualment amb la francesa Suez Environnement amb el 75% del capital i La Caixa amb el 25% restant.

Notícies relacionades

Fornesa, que estava vinculat a la Caixa des del 1977, va ser president d'aquesta entitat entre el 2003 i el 2007. Amb anterioritat havia estat director general adjunt, secretari i membre del consell d'administració, entre altres càrrecs.

Pare de sis fills i gran aficionat a la jardineria, Fornesa va succeir Josep Vilarasau com a president de l'entitat d'estalvis i va cedir el testimoni a Isidre Fainé.

Temes:

Obituaris