CONFLICTE INTERNACIONAL

Sacyr assegura que acabarà l'ampliació del Canal de Panamà

El seu president nega problemes financers i haver perjudicat la imatge d'Espanya

1
Es llegeix en minuts
P. ALLENDESALAZAR / Madrid

El president de SacyrManuel Manrique, ha assegurat que les obres d'ampliació del Canal de Panamà "continuaran" malgrat el seu conflicte amb la gestora de la infraestructura. "Només contemplem l'escenari de l'acord. Les obres es completaran al llarg del 2015", ha afirmat.

L'executiu ha reconegut que el consorci que lidera "encara no ha retirat" el preavís de suspensió de les obres el 21 de gener si no arriba a un acord amb l'autoritat del Canal. Però ha afegit que "no contempla cap altre escenari" que arribar a aquest pacte i seguir amb els treballs.

Manrique ha defensat que les reclamacions econòmiques que ha presentat, i que sumen més de 1.600 milions d'euros, són "justes, raonables i plenament justificades" a causa dels problemes tècnics imprevistos per la gestora del Canal. "Sempre s'ha tractat de solucions necessàries, imprevisibles i inevitables", ha defensat.

Notícies relacionades

El consorci, ha destacat, accepta dirimir aquests "inconvenients puntuals" a través dels mecanismes previstos en el contracte. El problema, ha continuat, és que aquests mecanismes de resolució i arbitratge són més lents que com avancen les obres, fet que provoca un desfasament de liquiditat que les dues parts estan negociant solucionar.

Manrique també ha defensat que la seva oferta "no va ser temerària", ja que només estava un 7% per sota del que oferia l'autoritat del Canal. A més, ha sostingut que la seva companyia és "solvent i sòlida financerament", amb independència del resultat de la disputa, i que el treball de les constructores espanyoles a l'exterior "és una de les millors targetes de visita" del país.